Re: faktura za jazykový kurz
Vše záleží jak dokážete oprávněnost kurzu obhájit před kontrolou FU. Ale podle toho, co jste napsala, bych řekla, že jde o daňový náklad. Zaměstnanec potřebuje jazyky ke své práci. Jde o prohlubování kvalifikace, takže jako klasické školení, nic nepřidaňovat a pro firmu daňový náklad.
Myslím si to také, dispečer by bez znalosti jazyka nemohl vůbec pracovat. Jazyky tento zam-nec ovládal na nižší úrovni než bylo třeba-mám na mysli odbornou konverzaci v oboru dopravy. Navíc se nejedná vlastně o žádné velké peníze, jak jsem již psala jeden kurz 3000 a druhý 4000 Kž každý po deseti lekcích, což je vlastně skoro srovnatelné s běžným jednodenním školením. děkuji moc
vendy prosím, ještě mě ujistětě, abych věděla paragrafy k této problematice. Mohu se opřít o par 24, odt.2) písmeno j), bod 3 a par. 6, odst.9 písmeno a) ? Nebo jsme ještě něco přehlédla? Moc děkuji a hezký pátek
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 13:39
Dobrý den, prosím o radu. Mám před sebou dvě faktury za jazykové kurzy Aj a Nj. Každý na deset lekcí, jedna fa je na částku 3000 a druhá na 4000. Jednalo se o kurz pro zam-ce, který je zaměstnán jako dispečer dopravy, obchodujeme z 95 % se zahraničím. Domnívám se, že se jedná o daňový náklad a zam-ci nebudu nic přidaňovat. Je důležité, kdy lekce probíhaly? Probíhaly v kanceláři, někdy během pracovní doby někdy, po pracovní době. Děkuji