Re: Nákup z Unie nebo z tuzemska?
pokud je faktura v EUR a je od českého dodavatele, pak by měla mít i dph 20% vyčísleno- to , které nárokujete a oni odvedou ve svém přiznání. proto musí být dph vyčíslena i v CZK, aby obě strany udělaly stejně.
Pokud je faktura bez DPH a dodavatel má dič v EU, pak jde o pořízení zboží z eu a provedete samovyměření dph 20% na ř. 3 a 44 DP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 13:42
Dobrý den, nastoupila jsem po několikaleté mateřské, a tak se rozkoukávám a prosím zkušené o radu. Budu mít na starosti přiznání k DPH. Teď tady mám první nejasnost - na jedno zboží mám fakturu vystavenou českým dodavatelem v EUR. Fakturu jsem zaevidovala s hlediskem tuzemsko. Zjistila jsem ale, že kolegyně, která má na starosi Intrastat toto zboží zaevidovala jako vnitrounijní pořízení. Je to možné? Já jsem "účtovala" ještě v době, kdy jsme nebyli v Unii a clila jsem i vývozy a dovozy z a na Slovensko .....