Re: Cena obvyklá-prodej nebezpečného odp
Jestliže to není spojená osoba, pak bych cenu neřešila - jen bych si zjistila, kolik by stála likvidace a založila bych si to.
Nikdo Vás nemůže napadnout, že jste prodala pod cenou něco, co byste s vysokými náklady musela likvidovat sama.
"Prodělek taky výdělek"
Re: Cena obvyklá-prodej nebezpečného odp
Já bych tu cenu zkonstruovala ne tak okatě.
Asi ne za 1 kč, to moc upozorňuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 13:50
Dobrý den,
prosím o radu v následující situaci.
Jsme výrobní firma. Nakupujeme chemikálie pro výrobu. Nyní se potřebujeme nějakých chemikálií zbavit. Protože se jedná o nebezpečný odpad, za jehož likvidaci se platí nemalé částky..., domluvili jsme se se společností, která nám tyto chemikálie prodala, že je od nás vezme (zdarma) a zlikviduje ve vlastní režii. Jen potřebují mít nějakou FA do evidence, že od nás něco převzali. Takže jsem dostala příkaz, že mám vystavit FA na celkem 8 Kč (za 8 ks chemikálií). Vidíte někdo v takové fakturaci háček??? Nemůže nás FÚ napadnout za to, že jsme to prodali za malou částku? Ono totiž v důsledku, kdybychom nechali chemikálie zlikvidovat klasickým způsobem, bychom platili my. Já vůbec netuším, jak v takové situaci postupovat. Poradí někdo, prosím???
Předem díky za každou radu!