Re: účetnictví konec roku
to jste mi teda moc neporadila..prosím jen rady ne nějaký poučování a divení se, že nemám zkušenosti
>>>>>>Chtěla bych poradit s tím, když je konec roku na co
>>>>>>mám myslet. Nastoupila jsem nedávno do firmy jako
>>>>>>admin.
>>>>>>pracovnice, ale nesehnali účetní, tak jsem na tom
>>>>>>místě. A nevím co si mam hlídat. Odvádíme prý jen
>>>>>>DPH.
>>>>>>Mám
>>>>>>dělat nějakou účetní uzávěrku? a kdy? dělám podvojné
>>>>>>účetnictví a mzdy.
>>>>>Promiňte, ale vy nemáte zkušenosti s vedením
>>>>>účetnictví nebo jen se závěrkou?
>>>>
>>>>nemám zkušenosti z účetnictvím...dělala jsem v
>>>>bývalém
>>>>zaměstnání jen přípravu..a měla jsem ho ve škole ale
>>>>to mi nic nedalo
>>>>
>>>to jste mi teda moc neporadila..prosím jen rady ne
>>>nějaký poučování a divení se, že nemám zkušenosti
>>
>>V prvné řadě se naučte psát bez chyb!!!!
>Utečte, dokud je čas.....opravdu nejde jen tak napsat,
>co všechno musíte....a pokud neuděláte, že přijde
>tvrdý postih nejen firmy, ale pak i Vás...
děkuju, ale víte co už raději snad ani nikdo nepište. Já jsem chtěla poradit a tohle mi opravdu nic nedává
Kupte si příručky na podvojné účetnictví+roční závěrky a zkuste to nastudovat.Předcházející odpovědi jsou v pořádku v tom smyslu,že je to velmi široká oblast a určitě se nedá shrnout do pár řádků odpovědi.Samozřejmě že vše je otázka praxe,ale rozhodně se nevyplatí být samouk. Navíc každá účetní prochází dlouhým obdobím,kdy účetnictví poznává ze všech různých úhlů a určitě si ani po kolika letech neřekne,že to umí 100%.Takže se nedivte reakcím na Váš trochu naivní dotaz.Souhlasím,že je lepší odejít nebo si sehnat nějké přímé konzultace a ne takto.Jinak Vám přeji pevné nervy.
ono je toho opravdo hodně,co se má dělat ,tak asi všechno tato informace neobsáhne : dělají se inventury účtů, inventura skladu, je potřeba zjistit, co nám nebylo dodavateli vyúčtováno v daném roce a pokud jsou to náklady, vytvořit dohadné účty pasivní. Pokud čekáme plnění třeba od pojišťovny,
vytvořit dohadné účty aktivní . Udělat odpisy hmotného majetku ,
přepočet měn k 31.12., vyúčtovat siniční daň,časově rozlišit náklady nepatřící do roku 2010, včas odeslat odvody na sociální a zdravotní .....
Ano,to by bylo úplně nejlepší.Snad najdete nějakou dobrou duši,která Vám bude ochotná předat své zkušenosti.Vždyť na to si vždycky vzpomenu,že také díky kolegyním jsem se mohla naučit účetnictví v praxi.Nejhorší je pro Vás teď období roční závěrky,zvlášť když jste asi většinu roku neúčtovala.S tím máte všechny problém,zvlášť když někdo jen zadává doklady do počítače a neví jak si kontrolovat účty atd.Navíc slečna určitě nemá v pracovní smlouvě pozici účetní,takže má možnost se bránit.A věřte,že žádné peníze (pokud Vám vůbec něco navíc dali) nestojí za tu lapálii.Takže ještě jednou Vám přeji pevné nervy.
Děkuju moc všem:) ano máte pravdu, nemám to ve smlouvě a to mě docela drží, kdyby něco! ani nemám žádnou hmotku podepsanou, nic.
Ted jsem se ptala a prý po Novém roce bych mohla jít na kurz..chci si taky nakoupit nějaké ty knížky. tady se právě odvádí jen DPH. Eviduji faktury, vystavuji k nim doklady, zaúčtovávám. A to je vše co dělám! pak ještě mzdy, ale na ty jsem si dala našla úžasnou Moničku, která mi každý den mailem radí. Je to můj anděl..bez ní bych to nezvládala! píše mi postupy a na co nemám zapomenout, pomáhá mi z výpočtama..prostě je úžasná.
jenže tu účetní mi sem nedá o tom pochybuji..to víte, že dělám i banku:) ale víc tak nějak nevim co si hlídat postupně na všechno přicházím. Je to malá firma. takže té práce není tolik a tak se snažím pořád studovat něco na internetu a vyhledávat co a jak..práci moc potřebuju, takže to nevzdám..
jenže tu účetní mi sem nedá o tom pochybuji..to víte, že dělám i banku:) ale víc tak nějak nevim co si hlídat postupně na všechno přicházím. Je to malá firma. takže té práce není tolik a tak se snažím pořád studovat něco na internetu a vyhledávat co a jak..práci moc potřebuju, takže to nevzdám..
víte co, ono by úplně stačilo třeba, kdyby za váma zašla třeba jednou za 14 dní na 3 hod. (říkám třeba, záleží kolik toho máte), skoukla, co jste udělala, poradila, jak a co máte dělat dál atd. hlavně by vám poradila s konkrétní situací...
myslím, že by zas taková finanční zátěž pro zaměstnavatele nebyla..
zkusím si s ním o tom promluvit..nebylo by to vůbec špatný!!! prý máme daňovou poradkyni, ale to se mi nějak nezdá:D psala jsem ji a vůbec se neozvala. Všechno musim nechat po Novém roce, protože toho máš šéf ted hrozně moc a nemá na mě vůbec čas..ani trošku:( jste moc hodná, že mi píšete:) já jsem dost samostatná s tím nemám problém. Nejhorší asi je, že nevím co si mám pořádně hlídat. Jinak se tak nějak snažím. našla jsem i spoustu chyb po té slečně předemnou ale asi to vůbec neřešila..měla v tom hrozný bordel a to já nechci..
Vyjeďte si Obratovou předvahu a dělejte inventuru, účet po účtu .... měla by jste postupně narazit na převážnou část problémů
A s účetním docházející mám špatné zkušenosti, přišel posadil se a říká co máte za problémy ? a já nevěděla protože jsem nevěděla kde začít, potom zašel pokecat za šéfamna a konec
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2010 12:31
Chtěla bych poradit s tím, když je konec roku na co mám myslet. Nastoupila jsem nedávno do firmy jako admin. pracovnice, ale nesehnali účetní, tak jsem na tom místě. A nevím co si mam hlídat. Odvádíme prý jen DPH. Mám dělat nějakou účetní uzávěrku? a kdy? dělám podvojné účetnictví a mzdy.