Re: návrat do zaměstnání po rod.dovolené
co máte napsáno přesně v prac. smlouvě jako prac. zařazení?
Na prohlídku k závodnímu lékaři Vás poslat může (nevím, co vykonáváte za funkci), ale nejednalo by se o vstupní prohlídku, protože Vy nebudete mít novou prac. smlouv, ale na gynekologickou prohlídku Vás poslat nesmí (nemá na to právo)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2010 21:57
Dne 18.1.2011 budou mému synovi tři roky,byla jsem požádat zaměstnavatele o návrat na svou původní prac.pozici dle prac.smlouvy,ale ten se vyjádřil,že tato pozice je již obsazena a on že je povinnen ze zákona nabídnout mi pouze náhradní místo.Já však na toto místo nechci a pan zaměstnavatel mi ted tvrdí že odmítám pracovat.Chtěla jsem,aby mi dal výpoved pro nadbytečnost,ale to odmítá se slovy že nadbytečná nejsem nebot on mi práci nabídl.Chce mi vypracovat novou pracovní smlouvu,ale já se domnívám,že pokud už jednou mám uzavřenou pracovní smlouvu,tak by pouze měl vypracovat dodatek k pracovní smlouvě a ne chtít uzavírat novou a má zaměstnavatel právo mě poslat na vstupní prohlídku a gynekologickou prohlídku,pokud už jsem vstupní prohlídku absolvovala před třemi lety.