Návrat do zaměstnání po rod.dovolené

• (neregistrovaný)

16. 12. 2010 21:57

Dne 18.1.2011 budou mému synovi tři roky,byla jsem požádat zaměstnavatele o návrat na svou původní prac.pozici dle prac.smlouvy,ale ten se vyjádřil,že tato pozice je již obsazena a on že je povinnen ze zákona nabídnout mi pouze náhradní místo.Já však na toto místo nechci a pan zaměstnavatel mi ted tvrdí že odmítám pracovat.Chtěla jsem,aby mi dal výpoved pro nadbytečnost,ale to odmítá se slovy že nadbytečná nejsem nebot on mi práci nabídl.Chce mi vypracovat novou pracovní smlouvu,ale já se domnívám,že pokud už jednou mám uzavřenou pracovní smlouvu,tak by pouze měl vypracovat dodatek k pracovní smlouvě a ne chtít uzavírat novou a má zaměstnavatel právo mě poslat na vstupní prohlídku a gynekologickou prohlídku,pokud už jsem vstupní prohlídku absolvovala před třemi lety.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2010 7:33

xy5

Re: návrat do zaměstnání po rod.dovolené
      co máte napsáno přesně v prac. smlouvě jako prac. zařazení?
      Na prohlídku k závodnímu lékaři Vás poslat může (nevím, co vykonáváte za funkci), ale nejednalo by se o vstupní prohlídku, protože Vy nebudete mít novou prac. smlouv, ale na gynekologickou prohlídku Vás poslat nesmí (nemá na to právo)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).