Re: Snížení platové třídy
jste obč. zaměstnancem nebo příslušníkem policie?Na zaměstnance platí ust. ZP, na příslušníky služ.zákon.
Jak psáno výše, nechápu, co tím kdo sleduje, když tabulky a stupně jsou dány zákonem, proč nějaká žádost? Snad takto nechtějí snižovat platy u policie vzhledem k tomu 10% spoření na platech?
pájo, domnívám se, že se jedná o stupeň, a ne o třídu. 17.12. vyšlo ve sbírce naŘÍZENÍ vlády, které u státních zaměstnanců ruší závislost platových stupňů na délce praxe. účelem bylo, aby byli lidé odměňováni podle kvality práce a ne podle toho, jak sdlouho tam sedí. ovšem zvrtlo se to tak, že např. úřady VŠEM snižují o dva až tři stupně. myslím, že to je i tenhle případ.
Dobrý den, pracuji u PČR jako občanský zaměstnanec. V té žádosti kterou jsem dostala je stručně a konkrétně napsané toto :žádost o změnu platové třídy, jsem zařazena na fuknci ......... a žádám o převedení z páté platové třídy do první platové třídy.To, že budou snižovat platy o 10 % chápu, ale tohle mi už přijde opravdu zvláštní.
Děkuji
Jana
Právě proto to nechápu, z jakého důvodu bych si o to měla žádat já. Opravdu se mi to podepisovat nechce. Bylo nás tam třicet, nikdo z nás to "zatím" nepodepsal, ovšem hrozili nám, že pokud to nepodepíšeme, nejsme pro pro PČR dobrými zaměstnanci a ukončí s námi pracovní poměr.
já bych nepodepsala. tak prostě dostanete výpověď, do konce února nebo března (jak to stihnou) budete dělat, pak minimálně tříměsíční odstupný. skok z páté do první platové je sakra velkej. když to nepodepíše nikdo, tak vás přece nemůžou propustit, a hlavně jaký bude důvod výpovědi??
Pokud existuje v katalogu prací 1. platová třída k vašemu druhu práce sjednanému v pracovní smlouvě, tak si myslím, že ji můžou změnit i bez vašeho souhlasu. Pak ale po Vás smějí požadovat pouze výkon takových prací, které odpovídají té 1. platové třídě. Jinak by muselo dojít ke změně pracovní smlouvy a tam už je nutný Váš souhlas. Pokud byste nesouhlasila, tak Vám dají výpověď pro nadbytečnost.
Já pracuji na úřadě, minulý týden na poradě nám bylo sděleno, že snižování o 10% proběhne tak, že každá půjdeme od 1.1. o 3 stupně dolu (mimochodem u každé z nás je to tím pádem více než 10%). Nové platové výměry jsme ještě nedostaly, prý až v lednu...Doufám, že o něj nebudu muset sama písemně žádat :-)
Jj, to mi známá z FÚ také říkala, že jim seberou od ledna 3 stupně, neboť prý těm, co jsou v 1. a 2. stupni (takže novým pracovníkům) neseberou nic a odnesou to za ně ti, co mají stupeň 3 a vyšší (takže těm, co jsou kvalifikovaní, zastupují, zaučují a dělají spousty práce navíc) - takže touto změnou není vůbec zabezpečeno to, že každý bude odměňován podle toho, jak pracuje... A od dubna jim prý seberou zvláštní příplatek + nějakou část z osobního ohodnocení (to už by se mělo dotknout všech pracovníků). Každopádně to pro většinu pracovníků bude mnohem víc než 10%, navíc už nebudou mít ani stravenky, takže má radost...
Ano, stravenky taky nebudou, na ty jsem zapoměla. Jenom si tak říkám, jestli se mi potom za ty peníze ještě vyplatí chodit do práce, když třetinu platu spálím v benzinu dojížděním...Spousta práce, požadavky na odborné znalosti nemalé, lidi nepříjemný... jak říká můj manžel: "A za koho se biješ? Za Kalouska?" Můj manžel má smysl pro humor :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 12. 2010 22:13
Dnes jsem od zaměstnavatele (PČR) dostala mým jménem napsanou žádost, že žádám o snížení platové třídy.
Pokud to nepodepíšu, prý se mnou ukončí pracovní poměr.
Prosím o radu jak postupovat.
Děkuji