Nárok na PPM?

• (neregistrovaný)

20. 12. 2010 10:50

Moc prosím o radu. V roce 2009 jsem ukončila PP a dále jsem do čtyř let věku dítěte pobírala RP. Od 1.10.2010 mám nový PP, nyní jsem zjistila, že jsem znovu těhotná.. Co se mi, prosím, počítá do potřebných 270dnů? Kalendářní dny v novém zaměstnání? Nebo jen pracovní? Jak je to pokud jsem na nemocenské, nebo čerpám ošetrovačku? Prosím, nevím si s tím rady... Budu mít nárok na PPM?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2010 11:49

j75 (neregistrovaný)

Re: nárok na PPM?
      Do nástupu na PPM musíte mít 270 kalend.dnů pojištěná, tzn. někdy v červnu budete mít 270 dnů splněno. Záleží na tom, jestli jste byla vedena na úřadu práce po dobu čerpání rodič.dovolené. Tato doba by se Vám měla započítávat. Zkuste ale zavolat na příslušnou soc.správu, tam by Vám to měli říci přesně. Mají tam všechny doby.

• 20. 12. 2010 12:02

Marcela V. (neregistrovaný)

To jsem právě bohužel nebyla... Ale pokud nastoupím PPM až v červenci 2011, tak by mi mělo stačit toto nové zaměstnání? Nekrátí se o nemoc a ošetřování? Moc díky...

• 20. 12. 2010 12:12

Kara (neregistrovaný)

Kdy jste ukončila v roce 2009 ten pracovní poměr? Do 270 dnů se počítají kalendářní dny, kdy jste měla zaměstnavatele (bez ohledu na to, zda jste v zaměstnání nemocná nebo máte ošetřovačku). Dny, kdy jste zaměstnavatele neměla, se nepočítají. Těch 270 dní ale musíte nasčítat ve dvou letech přede dnem nástupu na PPM. A na ni můžete nastoupit v rozmezí 56 až 42 kal. dnů před plánovaným dnem porodu (ten máte mít kdy?).

• 20. 12. 2010 13:30

Marcela V. (neregistrovaný)

Termín porodu bych měla mít až začátkem září, takže pokud neporodím výrazně předčasně, tak by to mělo vyjít... Moc Vám děkuji za ochotu a přehledné vysvětlení! Datum ukončení PP teď bohužel přesně nevím, musím zjistit doma...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).