Re: nárok na PPM?
Do nástupu na PPM musíte mít 270 kalend.dnů pojištěná, tzn. někdy v červnu budete mít 270 dnů splněno. Záleží na tom, jestli jste byla vedena na úřadu práce po dobu čerpání rodič.dovolené. Tato doba by se Vám měla započítávat. Zkuste ale zavolat na příslušnou soc.správu, tam by Vám to měli říci přesně. Mají tam všechny doby.
Re: nárok na PPM?
Kdy jste ukončila v roce 2009 ten pracovní poměr? Do 270 dnů se počítají kalendářní dny, kdy jste měla zaměstnavatele (bez ohledu na to, zda jste v zaměstnání nemocná nebo máte ošetřovačku). Dny, kdy jste zaměstnavatele neměla, se nepočítají. Těch 270 dní ale musíte nasčítat ve dvou letech přede dnem nástupu na PPM. A na ni můžete nastoupit v rozmezí 56 až 42 kal. dnů před plánovaným dnem porodu (ten máte mít kdy?).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2010 10:50
Moc prosím o radu. V roce 2009 jsem ukončila PP a dále jsem do čtyř let věku dítěte pobírala RP. Od 1.10.2010 mám nový PP, nyní jsem zjistila, že jsem znovu těhotná.. Co se mi, prosím, počítá do potřebných 270dnů? Kalendářní dny v novém zaměstnání? Nebo jen pracovní? Jak je to pokud jsem na nemocenské, nebo čerpám ošetrovačku? Prosím, nevím si s tím rady... Budu mít nárok na PPM?