Re: úklid a čištění
No přesně to myslím, ale nějak si neumím představit všechny ty činnosti. Tak jsem chtěla nejaký "vzor" od kterého bych se mohla odrazit. Co všechno do plánu zanést:
místnosti, úklidová technika, termíny jednotlivých úkonů, čistící prostředky, zodpovědný pracovník....něco takové, víte.
..a co máte na mysli tím projektem? Nemáme externí firmu pro úklid.
to jsem měl právě na mysli, protože jsem v té oblasti působil a vím, co to obnáší, takže nejde-li o externího dodavatele, tak si všechno musíte zpracovat sami.
Stanovit normu na ruční úklid pro jednu uklíd.sílu, rozdělit prostory na ruční a strojní čištění, rozhodnout o četnosti činností, počínaje stíráním chodby až po vynášení odpad.košů a stírání prachu, čištění oken atdatd. Začněte plánkem prostor, kde se budou činosti provozovat, změřte jejich plochy a pak pokračujte dle výše psaného. Okolí firmy popiště stejně, co v létě- zametání sečení trávy a pod., co v zomě- úklid sněhu, posyp...není to jednoduché, spíše dost pracné podle velikosti Vaší firmy.
POkud byste měli zájem o konzultaci, napište mejl,uvidíme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2010 15:36
Nevíte prosím někdo, kde najít vzor plánu úklidu a čištění kanceláří, dílny a okolí firmy?