Re: cena auta při vložení do majetku
Takže níže uvádím postupně jak dojdete na to, že to musí být oceněno podle zákona o oceňování majetku tedy podle mého názoru znaleckým posudkem.
§29písm.a) ZoDP
U movitého majetku, který poplatník uvedený v § 2 pořídil úplatně v době delší než 1 rok před vložením do obchodního majetku, je vstupní cenou cena podle písmene d) s výjimkou majetku nabytého formou finančního pronájmu s následnou koupí najaté věci, (zde Vás zákon odkazuje na písmeno d) které jsem uvedla níže)
písm.d) reprodukční pořizovací cena v ostatních případech zjištěná podle zvláštního právního předpisu 1a) (a tady Vás zase odkazuje na konec zákona na písmenko 1a))
1a)Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2010 20:54
Dobrý večer,
když vkládám své osobní auto do majetku, musím použít odhad znalce nebo stačí odhad majitele autoservisu nebo autobazaru? Nikde jsem se totiž nedočetla, že cena musí být stanovena znalcem. Je mi jasné, že cena auta musí být v souladu se stavem vozidla.