Re: oklamana agenturou
Za letenku,ktora bola zabookovana som zaplatila
>80€.Ked som prisla na letisko cakala ma delegatka,ktora ma
>nasledujuce 2 dni tahala za nos a nakoniec mi povedala
>ze ziadna robota sa nekona a nech idem domov.Na
>letisku som si zakupila letenku za plnu cenu, tj 200€ a
>odletela som do Viedne , autobus do Bratislavy stal 10€.
>Pan z agentury mi povedal ze vsetko bola chyba
>delegatky a samozrejme ze mi vrati peniaze,nie za letenky ale
>aspon ten sprostredkovatelsky poplatok.Natahoval ma 2
>tyzdne a nakoniec povedal ze peniaze mi nevrati.Dovod
>? V zmluve,co som podpisala ( nazov zmluvy je
>poverovacia zmluva ) je,ze ma narok do roka mi poskytnut
>dalsie 2 ponuky,ktore ak by som odmietla tak tym padom by
>som prisla o narok na tie peniaze.Lenze ako ja mam
>vycestovat za dalsou robotou,jednak ked mu uz neverim a
>jednak som si nic nezarobila a nemam peniaze na dalsie
>letenky.Stale sa vyhovara a nechape ze mi vlastne
>neposkytol ani tu prvu robotu za ktorou som vycestovala a
>dlzi mi tym padom peniaze.Chcem podat trestne oznamenie
>a tou cestou vymahat naspet peniaze.Keby podam zalobu
>uz by som sa asi musela obratit na pravnika a na to
>peniaze nemam.Potrebovala by som poradit ako spravne
>sformulovat to trestne oznamenie alebo aky vhodny postup
>zvolit aby taky klamar ako je ten pan a jeho pofiderna
>agentura bol potrestany a zaplatil za to ze takto
>klame a zavada ludi.
Bez znalosti znění smlouvy a vzájemných závazků vám nikdo neporadí. Pokud máte podezření, že jste byla podvedena, podívejte se do §209 sem:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/cast2h5.aspx
trestní oznámení - §158 odst.2 zde:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni_rad/cast2h9.aspx
Nechci vás odrazovat, ale domnívám se, že trestní odpovědnost vyvozena nebude a vám nezbyde, než žádat náhradu škody v občanskoprávním řízení, tzn. pro vás zřejmě služby právníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2010 11:03
Dobry den,
velmi by som potrebovala pravnu pomoc,ako mam postupovat v mojom probleme aby bol vyrieseny v moj prospech.Zaplatila som agenture sprostredkovatelsky poplatok 250€ za to,ze mi zabezpeci robotu v Spanielsku ako chyzna.Za letenku,ktora bola zabookovana som zaplatila 80€.Ked som prisla na letisko cakala ma delegatka,ktora ma nasledujuce 2 dni tahala za nos a nakoniec mi povedala ze ziadna robota sa nekona a nech idem domov.Na letisku som si zakupila letenku za plnu cenu, tj 200€ a odletela som do Viedne , autobus do Bratislavy stal 10€. Pan z agentury mi povedal ze vsetko bola chyba delegatky a samozrejme ze mi vrati peniaze,nie za letenky ale aspon ten sprostredkovatelsky poplatok.Natahoval ma 2 tyzdne a nakoniec povedal ze peniaze mi nevrati.Dovod ? V zmluve,co som podpisala ( nazov zmluvy je poverovacia zmluva ) je,ze ma narok do roka mi poskytnut dalsie 2 ponuky,ktore ak by som odmietla tak tym padom by som prisla o narok na tie peniaze.Lenze ako ja mam vycestovat za dalsou robotou,jednak ked mu uz neverim a jednak som si nic nezarobila a nemam peniaze na dalsie letenky.Stale sa vyhovara a nechape ze mi vlastne neposkytol ani tu prvu robotu za ktorou som vycestovala a dlzi mi tym padom peniaze.Chcem podat trestne oznamenie a tou cestou vymahat naspet peniaze.Keby podam zalobu uz by som sa asi musela obratit na pravnika a na to peniaze nemam.Potrebovala by som poradit ako spravne sformulovat to trestne oznamenie alebo aky vhodny postup zvolit aby taky klamar ako je ten pan a jeho pofiderna agentura bol potrestany a zaplatil za to ze takto klame a zavada ludi.