Re: srážky ze mzdy
Někde v přechodných ustanoveních bude zachována platnost, tj. schopnost vyvolat zamýšlený účinek u dohod uzavřených před 1.1.2007 a protože dohoda byla uzavřena před 1.1.2007, měli byste od jejího doručení srážky provádět. Maximální částka by měla být 50 tis. + úroky. S průvodním dopisem dohody, kde bude dlužná částka, seznamte zam-ce, ať si to srovná s vlastní evidencí plateb a může se případně bránit. Navýšení půjčky = nová smlouva o půjčce + nová dohoda o srážkách = odmítněte, pokud uzavřeno po 31.12.2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2010 13:12
Dostala jsem dohodu na srážky od oblíbené firmy COFIDIS s.r.o. , kde mě žádají o srážky ze mzdy našeho zaměstnance.V roce 2006 si půjčil 50.000,- Kč.Ke dnešnímu dni má ale dluh více jak 63.000,-Kč.Na můj telefonický dotaz jak je možné,že je částka vyšší než půjčka mi bylo sděleno, že v roce 2008 byla půjčka navýšena.Ale podle novelizace OZ č.264/2006 s účinností od 1.1.2007 nemají nárok na srážení půjčky.Dotyčný zaměstnanec firmy mi odpověděl, že předchozí půjčka nebyla zaplacena a tak na to nárok mají.Neuspokojila ho moje odpověď, že nic srážet nebudeme a vyhrožuje mi jejich právním oddělením.Jak je to tedy správně?