Rodičovská dovolená a pracovní poměr

• (neregistrovaný)

21. 12. 2010 22:09

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, protože jsem tady četla něco jako, že když pobírám rodičovský příspěvek, že nemohu být zaměstnaná- jako opravdu pracovat a pobírat plat od původního zaměstnavatele, že jedině u nějakého jiného nebo na dohody? Jak to tedy je? Mohu pracovat nebo ne a vydělat si kolik chci peněz aniž bych o tento příspvěvek přišla? Děkuji za odpověď. Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2010 6:36

xy5

Re: rodičovská dovolená a pracovní poměr
      To jste asi špatně odpovědi pochopila, pokud toto bylo zde napsáno (že při pobírání RP nesmíte být zaměstnána), pak to jistě někdo v zápětí opravil.
      Rodič. příspěvek je vyplácen podle jiného zákona než podle kterého se sjednává Vaše zaměstnání. Můžete pracovat a přitom pobírat rodič. příspěvek - to není na sobě závislé. Můžete si vydělat Kč bez omezení. Něco jiného je ale rodič. dovolená (tedy volno) u zam-tele, tam při čerp. RD můžete pracovat na jiný PP nebo DoPP nebo DoPČ, ale ne na ten PP, u kterého jste na RD. Pokud se vrátíte na místo, odkud jste čerpala RD, přestáváte být na RD, ale jste již opět "běžným" zam-cem.

• 22. 12. 2010 7:49

Blanka111 (neregistrovaný)

Moc děkuji za vysvětlení, mně se to hned nezdálo. Blanka

• 31. 1. 2011 13:38

blanka1 (neregistrovaný)

Dobrý den můžete mi říct, kde najdu, že může pracovat a současně pobírat rodičovský příspěvek?

děkuji moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).