Re: Rozdíl kurzu u faktur
Děkuji. Problém je v tom, že dodavatel používá svůj pevný kurz, na fakturu uvádí kurz zaokrouhlený na dvě desetiná čísla. Ale podílem Kč a Eur na jejich faktuře vychází kurz třeba na tří desetinná místa. Když uvedu kurz, který uvádí na faktuře, tak se pak nesejdeme v částkách přepočítaných na Kč a tím se i rozcházíme ve výši DPH.
Re: Rozdíl kurzu u faktur
Numericky ten kurz "ohněte" tak, aby jste docílila stejné rekapitlace DPH na faktuře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 12. 2010 7:54
Prosím o radu. Firma nám fakturuje v eurech, uvádí kurz zasokrouhlený na dvě desetinná čísla. My u těchto faktur používáme jejich kurz. Ale neshodneme se na českých korunách a hlavně ve výši DPH, protože když si vypočítám podíl Kč celkem a Eura celkem, vyjde mi kurz na tři desetinná čísla. Jak mám postupovat? Mám brát kurz, který je uveden na faktuře nebo si ho vždy vypočítat z podílu Kč a Eur?