Rozdíl kurzu u faktur

• (neregistrovaný)

22. 12. 2010 7:54

Prosím o radu. Firma nám fakturuje v eurech, uvádí kurz zasokrouhlený na dvě desetinná čísla. My u těchto faktur používáme jejich kurz. Ale neshodneme se na českých korunách a hlavně ve výši DPH, protože když si vypočítám podíl Kč celkem a Eura celkem, vyjde mi kurz na tři desetinná čísla. Jak mám postupovat? Mám brát kurz, který je uveden na faktuře nebo si ho vždy vypočítat z podílu Kč a Eur?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2010 10:00

zuzana J (neregistrovaný)

Re: Rozdíl kurzu u faktur
      Pro rekapitulaci DPH na vstupu bych dodržovala CZK uváděné dodavatelem na faktuře. Fakturu zadáváte v EUR a vyplńujete datum přepočtu, jestli máte denní kurz jako dodavatel, mělo by se vám to správně (a shodně) přepočíst dle kurzu.

• 22. 12. 2010 10:14

d.w. (neregistrovaný)

Děkuji. Problém je v tom, že dodavatel používá svůj pevný kurz, na fakturu uvádí kurz zaokrouhlený na dvě desetiná čísla. Ale podílem Kč a Eur na jejich faktuře vychází kurz třeba na tří desetinná místa. Když uvedu kurz, který uvádí na faktuře, tak se pak nesejdeme v částkách přepočítaných na Kč a tím se i rozcházíme ve výši DPH.

• 22. 12. 2010 12:21

zuzana J (neregistrovaný)

Numericky ten kurz "ohněte" tak, aby jste docílila stejné rekapitlace DPH na faktuře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).