Re: Faktura s DPH pro firmu na Slovensko
To mě také napadlo (dobropis a nová fa). Jedná se pouze o částku 1.100,- (což je DPH), tak mě vytáčí, že se v tom teď musím hrabat. Určitě by to tak šlo, ale správně to asi není. A pořád nevím, zda mají na to skutečně nárok, protože všude vidíte, když nedoložíte osvědčení, máte smůlu. Ale jak je to právně?
Re: Faktura s DPH pro firmu na Slovensko
Máte pravdu, že úplně košér to účetně není, ale povinnost podle mne visí i na Vás, registrace k DPH se dá najít na webu. Nevím, jestli bych zvolila možnost informovat je, že nedostáli své povinnosti a nedodali včas potvrzení o registraci, tudíž mají smůlu, nebo vystavovala dobropis. Dodatečné přiznání k DPH - práce navíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 12. 2010 10:56
Dobrý den,
mám prosbu, nevím si rady s jedním problémem ohledně DPH.
Naše firma prodala zboží na Slovensko. Prodáváme jak firmám s registrací k dani, tudíž bez DPH, tak i konečným zákazníkům včetně DPH. Vedeme účetnictví.
V květnu tohoto roku jsme vystavili fakturu na firmu, která nedoložila potvrzení o
registraci, tak jsme vystavili fakturu včetně DPH. Teď v prosinci se ozvali, že je doklad špatně a chtějí vystavit doklad bez DPH a DPH vrátit, doložili osvědčení. Jakým způsobem to mám řešit? Jak to změnit v účetnictví, jak v přiznání k DPH? Mám povinnost to řešit po tak dlouhé době?
Není to jejich problém, že původně nedoložili potvrzení o registraci?
Děkuji moc za odpověď. Lenka