Mateřská

• (neregistrovaný)

22. 12. 2010 19:27

jaký je rozdíl jít na mateřskou z práce a nebo z pracovního úřadu. Myslím, co se týče peněz, děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2010 22:07

Líba (neregistrovaný)

Re: mateřská
      No, mateřskou dovolenou můžete dostat jenom z práce. Když jste na pracáku, máte volno pořád.

Jestli se ptáte na peněžitou pomoc v mateřstsví, tak tam vám náleží jenom v zaměstnání, případně v ochranné době ze zaměstnání. Musíte nastoupit na PPM do 180 dnů po ukončení pracovního poměru a musíte mít 270 pojištěných dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM.

• 23. 12. 2010 8:52

ahaa (neregistrovaný)

děkuji, jde o to, že mě z organizačních důvodů propustili, s čímž jsem nepočítala a já na rok plánovala dítě, tak nevím, jetli mám jít ještě do práce, nebo rovnou z pracáku. A také, pokud si v práci vydělám třeba 15 000 Hrubého, zda není co se týče výše nějakých peněžitých pomocí jedno, nebo můžu rovnou zůstat doma.

• 23. 12. 2010 12:22

Líba (neregistrovaný)

Buďte doma a relaxujte. Znám lidi, co by za 15000 hrubého dělali v práci kotrmelce.

• 27. 12. 2010 14:09

ahaa (neregistrovaný)

já do práce ještě chci jít, těhotná zatím nejsem. Mohla byste mi prosím napsat, podle čeho zjistím výši nějakých dávek, pokud jsem do prosince byla 5 let v kuse zaměstnaná a dejme tomu, že bych si práci už nenašla a v březnu třeba otěhotněla, co budu brát za peníze, to budu mít jen podporu? A pokud třeba v březnu nastoupím opět do práce a otěhotním třeba až v listopadu r.2011, tak se mi PPM bude počítat ze zaměstnání, to chápu správně?:)

• 28. 12. 2010 10:06

Líba (neregistrovaný)

Pokud nastoupíte do zaměstnání, bude se vám PPM počítat z tohoto posledního zaměstnání, jestliže budete vedena na úřadu práce, dostanete po narození dítěte rodičovský příspěvek. Sociální dávky jsou závislé na příjmu všech členů domácnosti, až vám skončí podpora, tak se můžete obrátit na sociální odbor pověřeného obecního úřadu. Z dávek státní sociální podpory by přicházel v úvahu příspěvek na bydlení, tam se prokazuje příjem rodiny za poslední čtvrtletí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).