Re: odměna X prac. poměr
>Dobrý den, mám velký problém.
>ve firmě máme jednoho jednatele na základě smlouvy o
>jednatelské funkce a zároveń má pracovní smlouvu
>(manažer). Odměny z jednatelské funkce jsem, ale dávala
>normálně na pracovní poměr, takže bylo sráženo i zdrav.
>pojištění, což u jednatele není.
To si asi pletete s představenstvem, dozorčí radou apod. Pokud má jednatele příjem aspoň 2 tis. Kč, ZP se platí. SP se platí (letos) od 6 tis. Kč (bez nem. poj.).
chtěla jsem se zeptat
>jak tento problém vyřešit?? sám jednatel se také
>nepřipomenul, že to má špatně :-(
A znáte nějakého jednatele, který by se v tom vyznal a "připomenul se"???
>
>a ještě jeden dotaz: když byl odvolán z funkce
>jednatele jaké tiskopisy mu mám dát??? k poslednímu prosinci
>konči i na pracovní smlouvu to je jasné co všechno mu
>vystavím, ale u jednatele přece není "zápočtový list"
>a evidenční list má také nulový, protože jsem mu
>odměnu dala na pracovní poměr?????
To asi nebude to pravé, zejména pro SP (pokud tomuto odvodu podléhá). Přihlášky a odhlášky i ELDP pracují se speciálními kódy pro jednotlivé druhy činností.
Takže zorientovat se v problému a v závislosti na výši příjmu a použitému výpočtu nejspíše každý měsíc přepočítat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 12. 2010 14:15
Dobrý den, mám velký problém.
ve firmě máme jednoho jednatele na základě smlouvy o jednatelské funkce a zároveń má pracovní smlouvu (manažer). Odměny z jednatelské funkce jsem, ale dávala normálně na pracovní poměr, takže bylo sráženo i zdrav. pojištění, což u jednatele není. chtěla jsem se zeptat jak tento problém vyřešit?? sám jednatel se také nepřipomenul, že to má špatně :-(
a ještě jeden dotaz: když byl odvolán z funkce jednatele jaké tiskopisy mu mám dát??? k poslednímu prosinci konči i na pracovní smlouvu to je jasné co všechno mu vystavím, ale u jednatele přece není "zápočtový list" a evidenční list má také nulový, protože jsem mu odměnu dala na pracovní poměr?????
mockrát děkuij za odpovědi