Re: neschopenka 2010 nebo 2011
No právě. Já si myslím, že sociálka platí o trochu lépe než zaměstnavatel, protože proplácí kalendářní dny a ne pouze pracovní. Proto si myslím, že je lepší si to nechat napsat již v roce 2010. Ale nejsem si stoprocentně jistý a proto se ptám :)
Zaměstnanci na takovýto dotaz nejste vůbec povinen odpovídat. Nemoc mu má lékař vystavit v den, kdy opravdu onemocněl. Je to i vina lékařů, že jsme ve zdravotnictví, tam kde jsme, protože s pacientem vůbec nemá o tomto diskutovat. Nemoc = neschopenka,je-li zdráv = chození do práce. Nemocen je zřejmě již dnes, nikoliv až 1.1.2011. Dokud budou toto lékaři podporovat, za chvíli budou neplacené ne 3 dny, ale nemoc se nebude platit vůbec.
No právě, až se nebudeme dozvídat, jak např. zubní lékařka si psala výkony v cca ve statisících či milonech a vůbec je nedělala, čímž vycucla z pojišťovny podvodem peníze ( a pravděpodobně to není ojedinělý případ a ministr si stěžuje, jak nemá v resortu peníze) tak budu na podobné dotazy taky hledět jinak. Zatím v tomhle absurdistánu je na každém co si urve a to všem radíte být uvědomělí a poctivě nechávat vše pro ty, co v tom umí chodit? Pěkná spravedlnost.
A to myslíte, že když budete nabádat všechny, aby podváděli a kradli, že na tom budeme lépe ? Když někdo skáče z okna, tak vy skočíte taky ? Ono jde taky o to, jak si sama sebe vážíte, ale já nebudu krást a podvádět jen proto, že nějaká zubařka nebo naši poslanci mají krádeže v popisu práce. Já jsem raději, když mám své svědomí čisté, i když za svou práci bych si představovala ohodnocení také úplně jiné. Ale jste z oboru, takže vám to vysvětlovat nemusím, jaké je množství práce, zodpovědnost a následné ohodnocení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 12. 2010 12:51
Nevíte co je finančně pro zaměstnance více výhodné ? Nechat si napsat neschopenku k 31.12.2010 nebo až k 1.1.2011 ? Děkuji.