Re: Změny 2011
Ještě jsem podrobně nestudovala změny 2011, ale jestliže ukončí PP dohodou nebude pobírat také pouze 45% ?!
Re: Pro Páju
>>>Dobrý den,
>>je zajímavé, co všechno dnes, tj.3. ledna, chcete
>>řešit, zrušit starou výpověď, zaměstnat člověka od 1.
>>ledna:), to je u Vás ve firmě běžném, že pro Vás
>>kalendář
>>a správnost údajů na pracovněprávních dokumentech nic
>>neznamná?
No, občas opravdu ne :-(! 1. den po dovolené a každý chce vše a hned!
>Snad jsme tu proto, abychom si pomáhali a néé se do
>sebe naváželi.
To bylo na mě? Já se jen optala, zda je pravda, jestliže zc skončí dohodou bude pobírat 45%!
Nejsem si tím též jista!
Re: Proč?
Nikdo se do nikoho nenaváží, ale
jak můžete radit,aby byl porušován zákon, od toho toto forum snad není,ne? Díky takovýmto postupům se už více zam-telů dostalo do těžkých problémů, pokud je to pro Vás normální, psát, co Vás napadne, riskujete Vy, ne já. Pokud se tazatel zachová podle Vaší "rady", je to zase jeho problém.
přestaňte chytračit a obtěžujte se pročíst řádně dotaz,
1,. PP skončil 31.12., co chcete dnes rušit
2. o zrušení psala tazatelka, firma se chystá zrušit?! nikoliv zam-nec
obecně, výpově´d nelze zršut, pouze výpově´d, kterou obdržel druhý účastník,, lze vzít zpět s jeho písemným souhlasem a to zásadně pouze do doby, než PP na základě výpovědi skončí, takže klídek.Chce to študovat více ZP a psát méně otazníků....
Teda vy jste jedule jedovatá, problém to je pro Vás, protože nejste schopna někomu pomoci, nic se tím neporušuje, jen hledáte důvod, jak lidem zavařit. No ještě, že takové lidi, jako jste vy, tady nemáme, to by všichni odešli. Bílé a černé. Stát vydělává jen na zaměstnancích a vy jim to jaksepatří opepříte. Doufám, že se Vám dobře spí.
Nechápu! To je reakce na moji otázku?
Nemyslim si, že nechci pomoct. Naopak. Proto se ptám!
Taky jsem zc a i když jsou opatření k šetření nutná - některé jsou kruté a nahrávají všem, jen né zc - pracujcím lidem na kterých stojí stát. No, ale to není k tématu...
Tazatelka
>>>>
>>>>>
>
>Teda vy jste jedule jedovatá, problém to je pro Vás,
>protože nejste schopna někomu pomoci, nic se tím
>neporušuje, jen hledáte důvod, jak lidem zavařit. No ještě,
>že takové lidi, jako jste vy, tady nemáme, to by
>všichni odešli. Bílé a černé. Stát vydělává jen na
>zaměstnancích a vy jim to jaksepatří opepříte. Doufám, že se
>Vám dobře spí.
Na takové diletanstké bláboly nemá ani smysl odpovídat. Až se něco naučíte, tak zkuste radit, do té doby se raději držte zpátky.Mimo soutěž, nejsem ona.
Teď jsem se tedy po pravdě do toho zamotala.
Zaměstnanec má právo zrušit výpověď - se souhlasem zaměstnavatele, jestli již byla zaměstnavateli doručena...
Jinak nechystám se porušovat ZP, jen chci poradit správně zc, který se ptá, zda když se dnes nahlásí na ÚP, jestliže skončil dobrovolně po podání výpovědi(30.10.2010) - 31.12.2010 zda již bude vyplácen 45% - posuzován, že podal výpověď sám?
Děkuji, jinak se vrhám na studiu č. 347/2010 Sb na doporučení Páji!
Soucitná rádkyně, už si konečně uvědomte, že když
>chcete občůrat stát a radit někomu, jak získat různé
>výhody, že je v konečném důsledku zaplatíte z Vašich daní
>(tedy pokud pracujete a nějaké odvádíte)! Odkud
>myslíte, že se berou ty různé podpory a sociální dávky?
Je pravda, že dopad to bude mít pouze na pracujcí lidi :-(!
(jsem jednou z nich - zatím ráda!, ale jak mi často říkají - mám silné sociální cítění, ale vězte, že jen s těmi co si to zaslouží! Ono občas zc nezbyde nic jiného než radši přistoupit na dohodu o ukončení PP, atd.)
Jen tak mimo, na vysvětlenou - né každý vydrží nápor vedení (nebudu rozpitvávat - kdo pozná, ví) a radějí přistoupí na návrh rozvázat PP dohodou, případně radějí odejde sám.
Konkrétně to není případ, kdy si zc odpracuje půl roku - už ho neba vstávat, vznik mu nárok na podporů - a hurá na sociálku. Těch je ovšem v mé praxi víc :-( - a těm opravdu nefandim!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2011 10:26
Dobrý den,
prosím byl tu za mnou pán s dotazem a já bych se ráda poradila s Vámi... pán u nás dal k 30.10.2010 výpověd tedy PP skončil 31.12.2010.
Z médii jsem pochopila, že jestliže skončil 31.12.2010 může se na ŮP hlásit až dnes 3.1.2011 což pro něj znamená, že sám podal výpověd a skončil po 2měs. výp. lhůtě = 45%.
Chápu dobře? On mi tvrdí, že bude posuzován do min. roku??
Nejsem si jista? Děkuji!
Ještě taková specialitka, zl s ním chce ještě 2 měsíce setrvat v PP (zc taktéž souhlasí)?
Jaký postup by jste doporučovali?
Chystáme se starou výpověd zrušit s tím, že ji k 31.12.2010 podá a setrvá s námi do 28.2.2011 (ale pro něj nevýhodné - podá sám výpověď, můžeme ho od 1.1.2011 znovu zaměstnat na dobu určitou do 28.2.2011 - tam tušim bude muset být min. 6 měsíců pauza, takže touto cestou ne).