Re: Pronájem
Promiňte, teď na to koukám, myslela jsem podle §9 bez ŽL při zaměstnání. Napsala jsem chybně §7.
Takže (určitě jste mě dobře pochopila) může podle § 9. Toho by chtěli docílit, nebyla jsem si jistá, zda to LV - obchod- může být pronajímáno §9, nepatří to již do podnikání, i když za tím účelem to měl postavené. To byl ten problém. Ano, je to sjm. Snad jsem to dobře pochopila, díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2011 10:56
Předem ještě popřeji dodatečně všem úspěšný nový rok 2011!
Začínám hned dotazem pro svého klienta - osvč, ukončil činnost ke konci roku, jde na ÚP. Jeho manželka teď začne pronajímat nemovitost, kde původně podnikal - prodej zboží (manželka z toho důvodu, aby sám neměl příjmy a mohl být na podpoře). Teď si nejsem jistá, zda může pronajímat podle § 7, pronájem, nebo musí mít ŽL? Totiž na katastru v LV má uvedeno - budova s číslem popisným - STAVBA PRO OBCHOD. Díky za názory