Exekuce-výživné-pořadí

• (neregistrovaný)

3. 1. 2011 11:09

Na rozvedeného zaměstnance přišlo pět exekucí (dvě přednostní, tři nepřednostní). Platí výživné (ne exekučně) na dvě děti. Na jeho bývalou manželku, která je u nás taky zaměstnaná, přišla přednostní exekuce.
    Děti uplatním u jen zaměstnance (povinnost platit výživné mám doloženou kopií rozvodového rozsudku ,mám si nechat doložit, jestli výživné skutečně platí ?) nebo i u zaměstnankyně ?
    V jednom z exekučním příkazů je věta "protože se jedná o převod na nového plátce, je datum ...zapotřebí vzít v úvahu při určení pořadí..." - má tato exekuce přednost před ostatními ?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2011 11:54

... (neregistrovaný)

Re: exekuce-výživné-pořadí
      Děti počítejte u obou (píšete, že žádná exekuce se netýká výživného), protože oba rodiče mají vyživovací povinnost. V případě více exekucí je nejdůležitější jejich pořadí. Seřaďte si je proto, jak vám byly doručeny (u rozsudku k výživnému kdy vám byl zaměstnancem předložen). Je možné, že u některé exekuce se jedná o pokračování započaté u minulého zam-tele, v tom případě byste měla mít v takovém rozhodnutí o pokračování uveden datum, kdy bylo doručeno předchozímu zam-teli (tj. pořadí této exekuce).

• 3. 1. 2011 12:28

ive (neregistrovaný)

Děkuji za rychlou odpověď. Dívala jsem se do rozvodového rozsudku, je z roku 2002, stejně musím nějak doložit, na které dítě ještě platí (jedno je zletilé).

• 3. 1. 2011 13:03

... (neregistrovaný)

OK.
      Je fajn, pokud je u vás zavedená praxe dokládání hrazení výživného, ale ze zákona zam-ce k tomuto donutit nelze a v případě, že zam-ec nedoloží placení výživného, měla byste stejně děti počítat. Holt by časem výživné bylo vymáháno a potom by se děti již nepočítaly.

• 3. 1. 2011 16:23

ive (neregistrovaný)

Děkuji. Se zaměstnancem jsem mluvila, údajně nemá žádný doklad o tom, že výživné platí. Domluvila jsem se s ním, že podepíše čestné prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).