Re: pomoc-finanční úřad
Nechápu, proč si zaměstnanec šel stěžovat na FÚ, místo aby si k vám přišel dodatečně podepsat prohlášení. Má na to ještě čas do 15.2. Bez toho mu přece nemůžete poslat Potvrzení o zdanitelných příjmech, když měl srážkovou daň. Kromě toho o potvrzení si musí požádat zaměstnanec. Zavolala bych mu a dohodla se přímo s ním.
To, že pracoval na DPP, neznamená, že nemůže podepsat prohlášení.
Ano jistě, může podepsat prohlášení, ale nepodepsal. A za mnou nepřišel. Do 15.2. může podepsat dodatečně, to vím, ale za rok 2009 to nestihl a podstata asi není v zaměstnanci, ale v tom, jak se ta ženská z toho údajně finančního chovala. Šokovalo mě to. Děkuji za Váš čas a odpověď.
Mně se stalo, že volali z mobilu, je to však zřídka. Dle mého názoru to nebyl nikdo z FÚ, ale možná někdo, kdo mu chtěl roč. zúčt. dělat. Netrapte se, nic jste neporušila, vždyť jste nemohla vědět, zda nemá prohlášení podepsané u někoho jiného, např. druhá DPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2011 13:53
Dobrý den, moc prosím všechny o názor: volala mi správkyně z FÚ. Mám prý zaěměstanci poslat potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2010. Na můj argument, že zaměstnanec pracoval na základě DPP a byla mu sražena srážková daň (při tom byl souběžně na ÚP) mi řekla, že jsem neschopný člověk, který ničemu nerozumí a není na svém místě, že nechápe, jak můžu dělat účetní, když jsem sama nedala zaměstnanci podepsat prohlášení k dani a lidsky zaměstnance šidím jakobych to platila ze své kapsy.Zůstala jsem úplně paf a nezmohla se na argument. Přitom mojí povinností přece není okamžitě nutit zaměstnanci prohlášení k dani, tím spíš, když se se zaměstnavatelem již dohodli na DPP , aby vše bylo v pořádku a zaměstnavatel doplácel bokem další peníze . A zaměstnanec sám mě nekontaktoval, že by chtěl za rok 2010 něco uplatňovat a tudíž ani dodatečně mi prohlášení nepodepsal, což jsem volající údajné zaměstnankyni FÚ sdělila. Položila mi telefon a když jsem volala znovu (na její mobil, který mi naskočil na displeji), abych se zeptala na jméno, s kým jsem to mluvila, tak mi to típla. Jsem v šoku. Všem moc moc díky za názor.