Re: vyúčtování daně z přijmů fyz.osob
Jsou firmy, pro které budete vyúčtování zpracovávat, plátci daně, u nichž je vybírána nebo srážena daň nebo záloha na daň z příjmů poplatníků uvedených v § 2 odst. 3 zákona o daních z příjmů?
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/dane_poplatky_10062.html
Z ustanovení § 38j zákona o daních z příjmů vyplývá povinnost podávat Vyúčtování DPZ (pozn. novelou zákona o daních z příjmů navržen nový název tiskopisu "Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti“ dosud: „Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků“) pouze elektronicky u plátců daně u nichž je vybírána nebo srážena daň nebo záloha na daň z příjmů poplatníků uvedených v § 2 odst. 3 zákona o daních z příjmů (tj. daňových nerezidentů), a to poprvé za zdaňovací období, které započalo v roce 2010, tzn. v roce 2011 - termín pro podání tohoto vyúčtování je do 20.března 2011). Povinnost ze zákona o daních z příjmů podávat výše uvedené vyúčtování včetně příloh elektronicky nemá pouze plátce daně, který je fyzickou osobou, pokud počet těchto poplatníků v průběhu vykazovaného zdaňovacího období nepřesáhl 10 osob (pozn. novelou zákona o daních z příjmů je navržen termín, tj. do 20.března 2011 pro všechny plátce daně, kteří podají uvedené vyúčtování /tj. Vyúčtování DPZ/ elektronicky, aniž by jim to zákon o daních z příjmů ukládal).
Poznámka: Výše uvedená povinnost se nevztahuje na podání Vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů fyzických osob.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 1. 2011 18:13
Dobrý den,začátkem prosince jsem se dočetla na stránkách ministerstva financí,že formulář vyúčtování daně z příjmů fyz.osob za rok 2010 se musí podávat elektronicky.Volala jsem na FU,ale tam mi to zatím nepotvrdili.Tak nevím,jestli si mám začít vyřizovat elekronický podpis a asi plnou moc od každé firmy?Děkuji za odpověd.