Re: Jak zdanit přijem z Aukra
Doporučuji co nejdříve zřídit živnostenské oprávnění, protože jde o nedovolené podnikání. Jinak bez ŽL zdaníte v §10, kde můžete uplatnit pouze skutečné výdaje, žádný paušál nelze. Jste povinen podat daňové přiznání, kde sečtete příjmy ze zaměstnání (potřebujete Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani) a tyto příjmy z Aukra. Daň je 15%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 11:01
Dobrý den,
účet na aukru mám již asi 3 roky. Využíval jsem jej ryze k prodeji vlastním věcí, které jsem v přechozí kratší, či delší době pořídil a poté jsem se je rozhodl z různých důvodů prodat.
V letošním roce, cca v pololetí, se mi naskytla možnost BEZPLATNÉHO (samozřejmě nepocházející z trestné činnosti) přísunu použitého, či nefunkčního dílenského a jiiného nářadí. Této možnosti jsem využil a prodal za 2. pololetí věcí za cca 250 tis. Kč.
Otázka zní jakým způsobem tento příjem zdanit za předpokladu, že jsem neměl vystaven ŽL. Jsem ještě v hlavní pracovní poměru.
Děkuji za odpověď.