Re: Průměrný výdělek pro pojišťovnu
Beru hrubou mzdu z předcházejícího čtvrtletí (před vznikem události) dělím odpracovanými hodinami a násobím týdenní pr.dobou a koeficientem 4,348. V případě, že by za svátek byla z-nci poskytnuta náhrada, musí se tato náhrada od hrubé mzdy odečíst, ale co to mám s tou dovolenou? Odečítá se vůbec někde náhrada za dovolenou v nějakém případě zjišťování průměrného výdělku? Je to výplod mé fantazie nebo se to opravdu někde používá?
Re: Průměrný výdělek pro pojišťovnu
Je to normální postup při zjišťování průměrného výdělku. Musíte z hrubé mzdy vždy odečíst náhrady mzdy. Dovolená je také náhrada.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 11:18
Zaměstnanec způsobil zaměstnavteli škodu. Pojišťovna chce vědět průměrný hrubý měsíční výdělek. Při zjišťování průměrného výdělku postupuju podle zákoníku práce, nevím kde jsem k tomu přišla, ale měla jsem zažito, že při výpočtu průměrného hrubého výdělku pro účely pojišťovny musím od hrubé mzdy odečíst veškeré náhrady mzdy (dovolená, svátek). S tím svátkem vím jak to je (v případě krácení nebo nekrácení mešíční mzdy), ale nevím, kde jsem vzala, že se odečítá i dovolená. Poradí někdo?