Re: Prodej Avonu
Asi bych vaši činnost hodnotila jako §7, tedy podnikání, na příležitostnou činnost (§ 10) se mi to moc nezdá. Třeba bude mít někdo jiný názor.
Při § 7 musíte podat přiznání i na 0,- Kč
Vaše příjmy budou všechny příjmy, tedy za prodej zboží podle katalogů, vaše výdaje= nákupy zboží u Avonu, Oriflamu....
Na procenta bych nešla, to tak výhodné nebude.
Příjmy bych ve vašem případě dokládala lístkem přicvaknutám k nákupní faktuře - nakoupeno za 40- prodáno za 50.
Taky jsem dělávala Avon - na ŽL. Fa od Avonu mi šla do výdajů, do příjmů pak pokladní doklady, které jsem vystavila zákaznicím - Příjmové!
Na paušál se vám to nevyplatí.
No moc ne, předpokládám že plátce DPH nebudete. Podle mě si to můžete v klidu účtovat sama třeba i v Excelu, je to naprosto jednoduché. Cena odvisí od počtu dokladů a taky podle toho kde bydlíte, třeba v Praze jsou ceny jiné. Já osobně rozlišuji i podle toho jak jsou doklady nachystané, pokud je musím sama třídit a lepit tak je cena vyšší. Počítejte tak s cenou okolo 3 tis. Kč, tolik bych asi brala já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 13:37
Chtěla bych poprosit o radu, jsem na MD a začlala jsem si přivydělávat Avonem, Orif. apod. prodeje. Do jaké částky přijmu nemusím vůbec podávat Dpřizn.? A pokud vyřidím ŽL a budu výdaje prokazovat paušálem to bude asi 50%?? A mé příjmy budou pouze rozdíly napřl. zboží prodám za 50, ale stálo 40 tak můj příjem je 10 kč a tak budu pokračovat dál a dál ...A kždý měsíc si mám vystavovat přijmový lístek, nebo jakým způsobem budu dokládat mé příjmy?? Děkuji moc za rady..