Re: plátce pojistného při RD a práci
Myslíte asi placení zdravotního pojištění. Za osobu, která pobírá rodičovský příspěvek je plátcem ZP stát, tak že se bude srážet jak sociální tak zdravotní pojištění z dosažené mzdy, resp. při mzdě menší než je mzda minimální nebude se jí ZP doplácet do minima.
Re: plátce pojistného při RD a práci
Dobrý den, já se vložím jedná se mi o stejný případ, maminka nastupuje - dítě má 2 roky, ale rodičovský přípspěvek bude pobírat dál ze sociálky, vidím v kodech pro zdrav.pojištění U = ukončení platby od státu v případe ukončení rodičovského příspěvku, ale ona nastoupila a pobírá rodičovský příspěvek od sociálky. Mám tento kod na zdravotní pojištˇovnu uvádět???
děkuji moc
Blanka1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 17:42
Dobrý den,
prosím o informaci, když se maminka po skončení MD rozhodne nastoupit zpět do zaměstnání a zárověň pobírat rodičovský příspěvek (dítě bude mít zajištěnu celodennní péči), kdo je plátcem pojištění? Jak se bude matce vypočítávat mzda?