Re: Roční zúčtování - DPP
No právě, já jí to ráda udělám, pro ní by bylo složité cokoliv vyplňovat, ale problém je, že už náš zaměstnanec není, ukončila dohodu. I tak to můžu udělat? Já v tom mám hrozný hokej, nějak se nemůžu zorientovat, kdy můžu a kdy ne, tak moc děkuji za Vaše rady a odpovědi.
Jste její poslední zaměstnavatel v roce, můžete jí RZD udělat. Musí si požádat u předešlých zaměstnavatelů o Potvrzení o zdanitelných příjmech.
Ano, jestli po vás už neměla jiného zaměstnavatele a nemá z nějakého jiného důvodu povinnost podávat daňové přiznání, ať vás požádá v tiskopise prohlášení polatníka, který u vás podepsala o provedení ročního zúčtování. Musí doložit potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatelů před vámi. Vy sama, bez jeji žádosti to ale udělat nemůžete. Musíte jí kontaktovat a říci jí to, pokud chcete.
ano ano, to já jim všem posílám "Prohlášení" k odepsání s vysvětlením, co a jak, ale prostě v tomto případě jsem se zasekla a najednou jsem byla mimo :-))) a tak jste mi moc tady pomohly obě, oběma děkuju za radu.
Ono těch variant je několik, a tím, že to dělám jen jednou do roka ............. :-)))))
Mějte prima den a ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2011 8:27
Dobrý den,
prosím o ujasnění - nějak se v tom zamotávám. Měli jsme brigádnici na DPP, která měla první pololetí HPP u jiného zam-tele, po odchodu uzavřela s námi DPP na čtyři měsíce (souběh s ÚP) a pak nastoupila na mateřskou. U nás podepsala prohlášení, a vydělala si pokaždé 4.000,--, daň žádná nevznikla. Normálně bych roční zúčtování nedělala, když nevznikla daň, ale nevím, co teď, když je na mateřské, ona sama si přiznání podat neumí. Musí si ho vůbec podávat?
Děkuji za radu.