Sil.daň sazba na den

• (neregistrovaný)

5. 1. 2011 13:49

dobrý den,
    máme soukr.vozidlo nezahrnuté do majetku firmy,prozatím jsme uplatńovali v daň.přiznání platbu zálohy na sil.daň za kalend.rok + výpočet prům.spotř. x prům.cena PHM dle MF děleno 100 x sazba náhrady a to vynádobili počtem ujetých km.
    V loňském roce jsme ale vůz používali minimálně pouze na převoz materiálu a tak bychom chtěli uplatnit dení sazbu na km.
    Prosím tedy o kontrolu jak bychom měli postupovat a daň.přiznání si vypočteme kolik bychom měli při použití denní sazby odvést na zálohách a v DPFO si uplatníme tyto odvedené zálohy plus částku,kterou získáme výpočtem 25Kč/km krát počet ujetých km dle knihy jízd?Lišil by se tento výpočet pokud se jedná o vozidlo u kterého musím zvýšit zálohy o 25% nebo to se promítne pouze v daň.přiznání k sil.dani?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2011 13:56

Líba (neregistrovaný)

Re: sil.daň sazba na den
      Nevím, jestli jsem vás dobře pochopila, ale silniční daň 25,- Kč za den platíte jen v případě, že zaměstnanec jede na služební cestu svým vlastním vozidlem a vy mu platíte cesťák. Nesmí se jednat o vozidlo zaměstnavatele, lhostejno zda je nebo není zahrnuto v majetku OSVČ.

• 5. 1. 2011 14:14

lmart (neregistrovaný)

Re: sil.daň sazba na den
      děkuji tak to se budu muset na tuto problematiku ještě pořádně podívat nejspíš jsem to špatně pochopil.
      tkže pokud mám auto nezahrnuté do majetku firmy musím zaplatit daň dle pokynů a v daň.přiznání Fo si mohu pak uplatnit tuto odvedenou daň a bud paušál měsíční který je pokud mám správné info když používám auto i k soukr.učelům 4000Kč měsíčně nebo mohu uplatnit ten výpočet který jsem výše uvedl s těmi průměry.Nic jiného nelze uplatnit je to tak?Myslel jsem že pro mne bude výhodnější nějaá denní sazba když auto použiji služebně cca 2-3x do měsíce ale to jsem si tedy špatně přečetl když se to týká pouze vozů zaměstnanců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).