Re: exekuce -vyčůranost banky
Tohle není normální - dle zákona má banka deponovat zůstatek nejpozději násl. den po doručení exepříkazu a dále všechny došlé platby a to vše do obdržení nabytí právní moci exepříkazu. Teprve poté odesílá tento balík peněz a pokud to nestačí, pokračuje v deponování dalšího půl roku (pokud se peníze nenashromáždí dříve), kdy peníze odesílá podruhé. Pokud vám banka účtuje každou došlou platbu jako nucenou transakci banky, kontaktujte finančního arbitra, bít se za vás bude zdarma - http://www.finarbitr.cz/cs/
Děkuji za radu,ještě dodávám banka mi deponovala zůstatek 4000 Kč,jak přišla právní moc odeslala to banka 31.12. exekutorovi .
Nyní mám blokaci účtu na půl roku do 28.6.kdy má být zaúčtovaná platba-zbytek (též jsem myslel že to budou půl roku deponovat - a pak pošlou exekutorovi zbytek).Ale jak říkám dnes 5.1. mi došlo 180 ráno ,hned to odeslali exekutorovi a naúčtovali si 400 kč,to mi strhli odpoledne z platby 410 co mi přišla ve 14h ,zbylo 10 kč to opět k večeru poslali exekutorovi a již na mě čeká další poplatek 400 kč co si naúčtovala banka a strhne zítra ráno co přijdou další menší platby.
Myslíte tedy že na to nemá banka právo,má deponovat půl roku a pak poslat,leda že by celý zbytek nashromaždila dřív tak může odeslat?Jsem z toho na mrtvici.
Děkuji za pomoc-rady.
Postup banky odporuje zákonu. Celý proces vám bude jasný po přečtení tohoto:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast6h3.aspx
Pokud to chcete s bankou zkusit po dobrém, některé banky zřídily funkci ombudsmana, ale reference lidí nejsou moc dobré. Podívejte se sem a přečtěte si diskuzi k článku:
http://finance.idnes.cz/bankovni-ombudsman-ne-zavisly-ochrance-prav-klientu-f9b-/bank.asp?c=A090924_152006_bank_fib
Děkuji moc,zítra zavolám do mbanky a podám reklamaci,uvidím co mi řeknou a jinak zkusím toho finančního arbitra.
Jistě to bude ale na dlouhou dobu a těch menších plateb mi ještě přijde dost,a pokud si z každým odesláním exekutorovi naúčtuje banka 400kč,tak to můžu dělat jen na poplatky bance.
Né,hotově to nejde,živí mě malý internetový obchod .
Občas někdo chce na dobírku,tak to mi jde složenkou na adresu,to je v pohodě.
S tím že mi platby dochází na ten účet mi nevadí ,exekuci klidně splátím,tomu se nebráním.
Ale ty poplatky banky,mě udivují.
Re: exekuce -vyčůranost banky - která?
Tak dnes mi osobně přišlo vyrozumění od mbank:
Na základě bankovních instrukcí jsou převody z exekučních příkazů, které již nabyly právní moc, prováděny na druhý den po vkladu finančních prostředků na účet dlužníka. Za každou realizaci (částečnou nebo úplnou) jsou podle Sazebníku bankovních poplatků strhávány poplatky ve výši 400,- Kč.
Věříme, že tyto informace Vám pomohou. Děkujeme za pochopení a přejeme Vám pěkný den.
Takže si účtují dál 400 kč za každou odeslanou jednotlivou platbu exekutorovi ,a strhávají hned jak přijde nějaká platba .Dnes mi přišlo 60 kč ihned banka odesílá exekutorovi,mě naúčtutovala banka další poplatek 400 kč,ten si opět strhnou z další platby co přijde ,zbytek odešle exekutorovi a za to mi zase naúčtuje 400 kč,
vůbec banka nebere v potaz na to že má deponovat zbývající částku na půl roku a pak odeslat,leda že by zbytek se na účtu nahromadil dřív.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2011 19:06
Exekutor mi zablokoval učet u jedné banky kam mi chodí platby od zakazníků v rozmezí 100-1000kč ( někdy i denně několik plateb),počítal jsem stím že to půjde exekutorovi ale co mě dostalo:
např. dnes v 10h mi přišlo 180 kč, banka to ihned poslala exekutorovi a mě naúčtovala za realizaci částečné platby exekučního příkazu 400 Kč ty si strhla z další platby (410 kč) která mi došla ve 14 h,zbývající 10 kč co zbylo z platby opět ještě dnes poslala banka exekutorovi,a ihned mi banka opět za odeslanou desetikorunu naúčtovala 400 za realizaci částečné platby exekučního příkazu,to si opět strhne z platby která přide třeba večer,nebo zítra zbytek pošle exekutorovi a opět naúčtuje 400 .To znamená že kdyby mi někdo naposílal po koruně tak ,banka každou odešle exekutorovi jednotlivě s přirážkou 400 pro sebe -banku.
Je to normální ???
Nejen exekutor vydělává na dlužnících ale i banka.