Re: Sazba DPH-pořez vlastní kulatiny
snížená sazba se určitě nevztahuje. kulatina je vaše o tu se nejedná. jedná se o službu -pořez. ta v příloze 2 ZDPH - služby ve
snížené sazbě není. jsou tam jen služby mytí oken a čistění vnitřních prostor v domácnostech.
má být sazba 20%. vyjímka na službu pořez dřeva prostě není.
když není vyjímka - platí základní sazba.
pokud vám to neopraví, nemusí vás to zajímat. vy uplatníte odpočet 10% , on bude mít event. špatně - odvod 10% místo 20% státu. on bude muset dělat opravná přiznání a dodanit.
pokud služba není ve vyjímkách příloze č. 2 že má sníženou sazbu,
musí mít sazbu základní. nikde jinde žádné vyjímky v zákoně nejsou
Jani před sebou mám zákon DPH seznam služeb (zboží) podléhající snížené sazbě. Pročetla jsem pečlivě, ale služby jako výroba a prodej řeziva (pořez vl.kulatiny) jsem zde opravdu nenašla. Navíc to není první faktura od pilařů, která se mi dostala do ruk, ale je jediná která má 10 % DPH.Jediné co je společné se dřevem je ve zboží (4401) palivové dřevo, ale to s touto službou nemá nic společného.Děkuji Vám za konzultaci a jsem s pozdravem J.
fakturu bych vrátila k opravě , nezaplatila. taky možnost. nebo jak říkám, odpočítat co vám fakturuje a neřešit. chyba je na jeho straně.v příloze č. 1 jsou pod kodem 06 živé dřeviny, tam by snad
mohla patřit ta kulatina. ale o tu se nejedná. Ta je vaše, vám se jedná o pořez - službu a ta ve příloze 2 - vyjímkách na službu s 10% není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2011 7:42
Ještě jednou se vracím k přijaté faktuře - na služby (pořez vlastní kulatiny) firma má jako činnosti výrobu a prodej řeziva. Volala jsem panu účetnímu a prosila ho, jestli by mi nesdělil paragraf, kde bych našla že na tuto službu se vztahuje snížená DPH. On mi řekl, že ho neví, ať si zavolám na FÚ ale že je to 100% tak. Já netvrdím, že není, ale nevíte náhodou někdo dle jakého § se na pořez vlastní kulatiny vztahuje 10%, setkal se s tím někdo ? Má to být něco jako služba obyvatelstvu. Díky moc