Re: Napomenutí zaměstnance a výpověď
1. pokud by měl min. 5 x A za sebou, lze mu ok.zrušit PP dle § 55 ZP
2. pokud občas A, tak pís.upozornění na možnost výpobvědi dle § 52 g) a při opakování mu tuto výpověď dát
3. za takovéto chování žádný nárok na odstupné nepřipadá v úvahu
4. pokud zam-nec sám chjce skončit dohodou, tak mu ji podepište a máte ho z krku hned.
5x A za sebou nemá, proto posíláme to upozornění. Bohužel nevíme, co vlastně chce, protože do práce nechodí, nepřišel se na žádném ukončení PP domluvit, telefon nezvedá. I to, že ukončil neschopnost, jsem se musela dozvědět až od OSSZ a to, že začal další, mi řekla jeho ošetřující lékařka. Doklady k tomu samozřejmě nemám. Pokud tedy nebude reagovat ani na to písemné upozornění, lze mu rovnou zaslat do vlastních rukou výpověď dle §52 g)? Bude tam výpovědní lhůta? Když ano, stejně ty dva měsíce nebude chodit do práce...
>>
>>1. pokud by měl min. 5 x A za sebou, lze mu ok.zrušit
>>PP dle § 55 ZP
>>2. pokud občas A, tak pís.upozornění na možnost
>>výpobvědi dle § 52 g) a při opakování mu tuto výpověď
>>dát
>>3. za takovéto chování žádný nárok na odstupné
>>nepřipadá v úvahu
>>4. pokud zam-nec sám chjce skončit dohodou, tak mu ji
>>podepište a máte ho z krku hned.
>
>5x A za sebou nemá, proto posíláme to upozornění.
>Bohužel nevíme, co vlastně chce, protože do práce nechodí,
>nepřišel se na žádném ukončení PP domluvit, telefon
>nezvedá. I to, že ukončil neschopnost, jsem se musela
>dozvědět až od OSSZ a to, že začal další, mi řekla jeho
>ošetřující lékařka. Doklady k tomu samozřejmě nemám.
>Pokud tedy nebude reagovat ani na to písemné
>upozornění, lze mu rovnou zaslat do vlastních rukou výpověď dle
>§52 g)?
ANO
Bude tam výpovědní lhůta?
ANO
Když ano, stejně ty
>dva měsíce nebude chodit do práce...
V tom případě vyčkejte, až bude mít 5x A směnu a okamžitě zrušte PP dle § 55, zašlete do vl.rukou a máte ho z krku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2011 8:50
Dobrý den,
prosím o radu, jak postupovat v tomto případě:
Dnes zasílám zaměstnanci první napomenutí ohledně jeho docházky do práce, upozornění na možnost výpovědi ze strany zaměstnavatele a napomenutí za nedodání dokladů o pracovní neschopnosti. Takový případ tady máme poprvé, takže přesně nevím, jak se postupuje, pokud bychom mu chtěli za toto dát výpověď (absolutně nekomunikuje, nenosí neschopenky, nechodí do práce, má neomluvenou absenci atd.) Nadřízený řekl, že ho propustí, pokud se jeho jednání nespraví. Prý ukončí PP dohodou, ale to takhle jednostranně přece nemůže a odstupné samozřejmě takovému člověku platit nechce. Co tedy dělat?
Děkuji.