Re: Faktura bez uvedení odběratel.do nák
Myslím,že jsem to napsala špatně a bylo to špatně pochopeno, dodavatel je uvedený samozřejmě se všemi náležitostmi, otázka zní, zda je nutné uvádět všechny náležitosti u odběratele? Vycházím z toho, že pokud kupuji za hotové např. mobil kdekoli na prodejně běžného elektra, na dokladu odběratel vyznačen není a do nákladu jej dáme a odečteme DPH.
Je pravdou, že půjde o majetek asi za 15 tis... je zde tedy nutné i vyplnění odběratele vč. IČ a DIČ nebo teoreticky stačí jméno, příjmení a adresa? Děkuji... a omlouvám se za dotaz, ale v jiném e-shopu nám dřív běžně poskytovali záruku 2 roky a nyní jsme zaskočeni. ... asi to nemá na nic vliv, ale uvádím, že vedeme DE.
prosím tedy ještě jednou o rady
Každý daňový doklad musí obsahovat jednoznačnou identifikaci prodávajícího - pokud ne, nelze jej zahrnout do účetnictví nebo daňové evidence. Pokud prodávající nemá IČ (v případě nákupu od soukromé osoby), na dokladu být nemusí. Pokud ale prodává přes internetový obchod, předpokládám, že má přiděleno IČ a bude potřeba doklad upravit. DIČ není potřeba, pokud neuplatnít odpočet DPH.
a ještě jsem nenapsala nakonec, tak pro jistotu kopíruji: Myslím,že jsem to napsala špatně a bylo to špatně pochopeno, dodavatel je uvedený samozřejmě se všemi náležitostmi, otázka zní, zda je nutné uvádět všechny náležitosti u odběratele? Vycházím z toho, že pokud kupuji za hotové např. mobil kdekoli na prodejně běžného elektra, na dokladu odběratel vyznačen není a do nákladu jej dáme a odečteme DPH.
Je pravdou, že půjde o majetek asi za 15 tis... je zde tedy nutné i vyplnění odběratele vč. IČ a DIČ nebo teoreticky stačí jméno, příjmení a adresa? Děkuji... a omlouvám se za dotaz, ale v jiném e-shopu nám dřív běžně poskytovali záruku 2 roky a nyní jsme zaskočeni. ... asi to nemá na nic vliv, ale uvádím, že vedeme DE.
prosím tedy ještě jednou o rady.
- A ještě jedna otázka... tu délku záruční doby dle obchodního zákoníku (tam jsem přesné vymezení nenašla) určuje prodávající nebo kdo? On si může určit, zda nám dá záruku 12 nebo 18 nebo třeba těch 24 měsíců?
děkuji ještě jednou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2011 11:25
Dobrý den,
prosím o radu.
Je možné drobnýHM nakoupený přes internetový obchod, vyzvednutý osobně, ale placený předem převodem dát do nákladů u OSVČ - plátce DPH i s odečtem DPH, když na faktuře není uvedeno IČO a DIČ?
Nebo je potřeba předělat fakturu od dodavatele a uvést všechny údaje?
Zde nám bylo sděleno, že by byla záruční doba pouze 1 rok, může toto dodavatel učinit i když jsme koncovým zákazníkem?
Děkuji