Re: sdružení-dary-přiznání
Děkuji, já se pořád motám v tom §21 odst.5, kdy se nepodává daň. přiznání - ale tam my jako osv. podle §20/4 nepatříme....Prosím, nevíte náhodou jak je to v případě, kdy přijme finanční dar lékař. Ten je taky od daně osvobozen, ale daň přiznání rovněž podává? A v současné době se podává přiznání jen jednou ročně, jak píšete do 31.1.. Netušíte náhodou do kdy se dávalo 2x ročně?
Re: sdružení-dary-přiznání
U lékáře nevím jak to je. V roce 2009 jsem ještě podávala 2x a hledala jsem to v zákoně, že se podává jen jednou, ale nenašla. V lednu 2010, kdy jsem podávala za 1/2 roku 2009 jsem se ptala p. na FÚ, který je to § a řekla § 21 odst. 1d, zákona 357/1992 Sb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2011 13:01
Dobrý den, poctivě jsem si pročetla příspěvky k tématu, ale asi neumím zadat ve vyhledávání správná slova a pořád si nejsem jistá, že jsem našla správnou odpověď. Prosím, jsme úplně nově založené sdružení (oblast kultury, školství....), v prosinci 2010 jsme obdrželi finanční dary na základě darovacích smluv - podle zákona 357/1992 Sb. jsme osvobozeni od daně darovací (§20 odst.4?) - musíme podávat přiznání? Děkuji