Re: Srážky ze mzdy
Zkusím lépe vysvětlit, zaměstannci jsem srážku na VZP od 9/2010 srážela, byla ve výši 17124,- ve 12/2010 chybělo doplatit 2828,- ale když jsem spočítala z čisté mzdy přednostní pohledávky dělalo to 3694,- tak ten zbytek, který zůstal bych měla zaplatit sociálce, která mi na datovou schránku poslala návrh na nařízení výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy. Děkuji za radu, je to pro mě dost složité a ještě to takhle popsat.
Re: Srážky ze mzdy
Úvaha je správná - po doplacení VZP by měl přijít na řadu další z fronty věřitelů.
Návrh na nařízení výkonu rozhodnutí je žalobní návrh k soudu, který buď nařídí nebo nenařídí výkon rozhodnutí. Kontaktujte OSSZ, jestli se nespletli v adresátovi nebo aby vám OSSZ poslala exekuční příkaz - vymáhání prostřednictvím vlastních pracovníků není vyloučeno (§104h z.582/1991 Sb.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2011 13:22
Dobrý den, prosím o kontrolu, jestli srážky zpracovávám správně. Přišel první exekuční příkaz na zaměstnance je to přednostní pohledávka na VZP ve výši 17124,- ve 12/2010 jsem spočítala, že již nepošlu celou srážku, ale jen doplatek do 17124,- a pak mám další příkaz od OSSZ, že mám srážet na jejich účet srážku až do výše 180719,- tak jsem ve 12/2010 dopočetla doplatek k této přednostní pohledávce a pošlu jim to na účet? Tam není žádný exekuční příkaz od exekutora ale je tam napsáno návrh na nařízení výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy.
Děkuji