Vyjmutí automobilu z majetku OSVČ

• (neregistrovaný)

6. 1. 2011 15:07

Dobrý den,
    jak mám postupovat při vyjmutí odepsaného automobilu z majetku OSVČ do osobního vlastnictví? V jaké ceně, co finanční úřad a silniční daň? aMusí se jít přepsat na registr vozidel, když na technickém průkazu je uvedeno IČ a uzavřít novou pojistku?

Děkuji za odpověď.

Jájinka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2011 15:18

annonym (neregistrovaný)

Re: vyjmutí automobilu z majetku OSVČ
      1) Vyřadíte z evidece na základě rozhodnutí OSVČ = uvedete na kartu datum a důvod vyřazení.
      2) Pokud bylo uplatněno DPH, pak by přicházelo v úvahu vypořádání DPH na výstupu
      3) SD budete hradit, podle toho, zda auto budete používat k podnání či nikoliv. Pokud přestanete být plátcem SD, pak zrušíte registraci k SD na FU.
      4) V registru vozidel ani u pojištění není třeba nic měnit. Je jedno, zda je evidováno auto na RČ nebo IČO.
      5) Co se týká pojištění, pak je nutno za poměrnou část, kdy bude auto vyřazeno z OM, upravit i daňový výdej - pojištění.

• 7. 1. 2011 14:36

ni (neregistrovaný)

dobrý den, moc poprosím anonyma...do budoucna také plánuji vyřadit OA z majetku-je to výhodnější při případném prodeji. POkud prodám auto jako OSVČ příjem z něj se mi promítne i do přehledů VZP a socky. POkud prodám jako FO-případný prodej zdaním dle par. 10. (soc, zdr-nic)Tedy takhle jsme vše vyčetla, případně mě prosím opravte, pokud píšu nesmysly.Jen si nejsem jistá s pětiletým testem-chápu správně, že pokud po vyřazení z majetku do osobního vlastnictví budu mít auto 5 let a po více jak pěti letech ho jako FO prodám...je tento příjem osovobozený od daně?? moc děkuji za pomoc

• 7. 1. 2011 18:45

ni (neregistrovaný)

díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).