Herní automaty - prosím o názor.

• (neregistrovaný)

6. 1. 2011 18:51

Dobrý den,
    máme automaty v samostatné místnosti, dlouhodobý pronájem, jednou za měsíc je vysypu - dle vyúčtování je část naše, zbytek odvádím provozovateli - podloženo smlouvou.
    DPH, samozřejmě, krátím koeficientem. Z toho vyplývá můj dotaz - do DPH dávám pouze ten náš podíl (do ř.50) - nikoliv celou vysypanou sumu.
    Je to v pořádku? Už nevím kde je pravda - daňařka to vidí tak, že do ř. 50 musím dát celou vysypanou tržbu (i když si ji hned odveze provozovatel) Díky moc za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2011 18:53

Barča (neregistrovaný)

Re: Herní automaty - prosím o názor.
      Ještě doplním, že to odvádím přes účet - tedy ty peníze vysypu (účetně) do pokladny a příkazem zaplatím provozovateli jeho provizi.

• 6. 1. 2011 20:13

alen1 (neregistrovaný)

Situace není podrobně popsána, důležité je i znění smlouvy a nelze radit na základě kusých informaci.
      Jinak, proč to neuděláte tak, jak vám říká vaše daňařka, je za to přece zodpovědná.

• 6. 1. 2011 20:27

Barča (neregistrovaný)

>>>Dobrý den,
      >>>máme automaty v samostatné místnosti, dlouhodobý
      >>>pronájem, jednou za měsíc je vysypu - dle vyúčtování
      >>>je
      >>>část naše, zbytek odvádím provozovateli - podloženo
      >>>smlouvou.
      >>>DPH, samozřejmě, krátím koeficientem. Z toho vyplývá
      >>>můj dotaz - do DPH dávám pouze ten náš podíl (do
      >>>ř.50)
      >>>- nikoliv celou vysypanou sumu.
      >>>Je to v pořádku? Už nevím kde je pravda - daňařka to
      >>>vidí tak, že do ř. 50 musím dát celou vysypanou tržbu
      >>>(i když si ji hned odveze provozovatel) Díky moc za
      >>>názor.
      >>Ještě doplním, že to odvádím přes účet - tedy ty
      >>peníze vysypu (účetně) do pokladny a příkazem
      >>zaplatím
      >>provozovateli jeho provizi.

>
      >Situace není podrobně popsána, důležité je i znění
      >smlouvy a nelze radit na základě kusých informaci.
      >Jinak, proč to neuděláte tak, jak vám říká vaše
      >daňařka, je za to přece zodpovědná.

To je přeci jasné - zdaňuji DP pouze můj podíl nikoliv podíl provozovatele - to není moje tržba ani nic jiného. Tudíž proč by mi mělo vstupovat do koeficientu vše? Koeficient je přeci podíl příjmů bez DPH a s DPH - když tedy budu zdaňovat i podíl provozovatele - který činí mj. 75 % celé té sumy - budu mít o to větší koeficient a to není zanedbatelné.
      Jinak této daňařce jsme dali výpověď a já nyní dořešuji průsery po ní - mj. podávám opravná DPH 3 roky zpět. Děkuji za názor, pěkný večer

• 6. 1. 2011 20:44

peckin (neregistrovaný)

Do příjmu dávám pouze můj podíl tzn. nájemné. Hezký večer Jarda

• 6. 1. 2011 20:54

alen1 (neregistrovaný)

Tak proč se ptáte, když vám to je jasné?A víte všechno líp.

• 6. 1. 2011 21:07

Barča (neregistrovaný)

Pane Jardo děkuji.

Je to diskuzní forum, Diskutuji, jsem slušná a ptám se na názor. Nijak jsem Vás neurazila, jen jsem Vám odpověděla na Vaše proč - právě proto, abych příp. diskuzí dospěla k nějakému řešení. Mrzí mne, pokud máte pocit, že se tu vytahuju či něco podobného. Jak jsem zjistila - ne každý daňař je dobrý. měla jsem smůlu. A jeho odpovědnost? Hm, max. do výše penále, ty nedoplatky daní a DPHček musím zaplatit já...
      Příjemný večer

• 6. 1. 2011 21:20

alen1 (neregistrovaný)

>>>>>>pronájem, jednou za měsíc je vysypu - dle vyúčtování
      >>>>>>je
      >>>>>>část naše, zbytek odvádím provozovateli - podloženo
      >>>>>>smlouvou.
      >>>>>>DPH, samozřejmě, krátím koeficientem. Z toho vyplývá
      Tudíž proč by mi mělo vstupovat do
      >>>koeficientu
      >>>vše?
      >>>Koeficient je přeci podíl příjmů bez DPH a s DPH -
      >>>když tedy budu zdaňovat i podíl provozovatele - který
      >>>činí mj. 75 % celé té sumy - budu mít o to větší
      >>>koeficient a to není zanedbatelné.
      >>>Jinak této daňařce jsme dali výpověď a já nyní
      >>>dořešuji průsery po ní - mj. podávám opravná DPH 3
      >>>roky zpět.
      >
      >Je to diskuzní forum, Diskutuji, jsem slušná a ptám se
      >na názor. Nijak jsem Vás neurazila, jen jsem Vám
      >odpověděla na Vaše proč - právě proto, abych příp. diskuzí
      >dospěla k nějakému řešení. Mrzí mne, pokud máte pocit,
      >že se tu vytahuju či něco podobného. Jak jsem zjistila
      >- ne každý daňař je dobrý. měla jsem smůlu. A jeho
      >odpovědnost? Hm, max. do výše penále, ty nedoplatky daní
      >a DPHček musím zaplatit já...
      >Příjemný večer
      Jen malá poznámka nedoplatky na daních a DPH, tzn. správná daňová povinnost by stejně vznikla při správném postupu a účtování a firma by měla vždy povinnost je zaplatit.
      A to máte ve všem, někdo je dobrý, někdo výborný a někdo nestojí za nic.
      Jen jsem chtěla naznačit, že někdy v daních není vše černobílé a často
      při podrobném pročtení smluv, může být vše jinak.
      Doporučuji vám s ohledem na problematiku přečíst.
      Nejvyšší správní soud dne 30. března 2010 vydal pod sp. zn. 8 Afs 71/2009 – 77 zatím poslední rozhodnutí v odborné veřejnosti tolik diskutované problematice, a to sazby daně z přidané hodnoty při umístění výherních hracích automatů.

• 6. 1. 2011 21:27

Barča (neregistrovaný)

Děkuji za námět, nastuduji. Mám to holt blbé, musela jsem vše dostudovat, protože jsem daňařce věřila a někdy vloni jsem se na ni obrátila s tím, že jsem slyšela o koeficientu DPH, byla jsem ujištěna, že je vše OK. V okamžiku, kdy jsem jí dala kvůli jinému problému výpověˇd jsem se do problematiky ponořila a ejhle - všechno špatně. je to pro mne skoro na položení firmy. Nic nekrátila, nic neuváděla do ř. 20 - dovedete si představit ten boj - r. 08,09,10.
      Po mém nátlaku to opravila, ale kontrolní oddělení ještě nedalo žádné stanovisko. DPH jsem doplatila. Ale já musím nějak postupovat v DPH za IV. Q...nic víc, nic míň.
      Takže pěkný večer a ještě jednou ,já jdu žehlit, to bude už pro dnešek jistější.

• 7. 1. 2011 20:16

jerry-1 (neregistrovaný)

-----
      Peníze jsou toho, kdo vlastní automat. Nemusí ho sice vlastnit /může ho mít pronajatý/, ale musí mu říkat /ten automat / pane. Předpokládám tedy, že ho vlastní ten, komu říkáte provozovatel. Když vysypete tržbu tak ji vlastně vysypete za provozovatele a vezmete si svou část "provizi, pronájem, atd.".
      Když celou částku vysypete účetně do Vaší pokladny, tak celkem logicky vzniká dojem že jsou to Vaše peníze a daňařka reaguje jak píšete výše.
      No ale možná je to vše jinak.

• 7. 1. 2011 15:52

Eva M.

OT: Pitomé automaty :-((
      Sorry za OT, ale toto napsat musím:
      Prožívali jsme v nedávné době fakt VELKÝ průšvih (dosaďte méně spisovné slovo) s blízkým člověkem, který na automatech prohrál postupně statisíce až miliony, tj. celé výplaty a pak si bral půjčky a ty půjčené peníze tam postupně naházel taky. Člověk rozumný, pracovitý, věk přes padesát, táta od několika dětí zletilých i nezletilých. Občas zašel na pivko - a tam stály ty blikající potvory a lákaly a lákaly... Výsledek - dluhy na všech stranách, exekuce... Rodina se rozpadla - psychodrama si prosím domyslete sami, stejně tak si zkuste představit psychické i ekonomické dopady na manželku i na děti. Několik životů rozbitých + mnoho dalších zasažených. A PROČ? Provozovatelé, nevadí vám, že vyděláváte na cizím neštěstí? Jste si jisti, že to ani maličko není otázka i vašeho svědomí, vaší odpovědnosti? Samozřejmě NEJEN vaší, ale vy, kteří toto provozujete, pomáháte zlu...

• 7. 1. 2011 20:27

Jana N. (neregistrovaný)

Re: OT: Pitomé automaty :-((
      na jedné straně souhlasím a rozumím, ale na druhé straně každý je strůjcem svého osudu. Nikdo ho nikam nenutil pod pohrůžkou násilí, vše z jeho strany bylo doborolné od prvního vstupu až do rozpadu rodiny. je tojen a jen na každém člověku, jak se svým životem naloží. Stejně jsou na tom lidé, kteří denně vykouří balíčky cigaret, vypijí litry alkoholu, nikdo přece nikoho k ničemu nenutí.
      je to jea a jen jejich rozhodnutí, jak se svým živote a svým bližních naloží. Do průšvihu se dostane každý, to člověk neodsuzuje a soudný člověk pozná, že má probém. a od toho jsou tu léčebny,
      ať už na automaty , alkohol a ostatní závislosti s kterými si člověk sám neporadí. ale rozhodně to není vina těch, kteří automaty a podobné radosti - alkohol v obchodech) lidem dopřávají. Protože většina lidí si i na automatu pro radost jednou za čas zahraje, s přáteli jednou za čas popije . a ničemu a nikomu to neškodí.
      že toněkdo nezvládne, je smutné. smutné i to, že mu asi nikdo
      z jeho blízkých nepodal včas pomocnou ruku s léčením. možná by vše dopadlo jinak. ale je to jenom můj názor.

• 7. 1. 2011 21:47

Eva M.

Milá Jano N., chápu váš postoj, dříve jsem uvažovala podobně jako vy. Gamblerství je bohužel závislost podobně jako závislost na drogách. Postižený si dlouho odmítá připustit, že má problém a jakoukoliv pomoc odmítá. Pořád tvrdí, že je v pohodě, že to má pod kontrolou a že může kdykoliv přestat. Dospělého svéprávného člověka nemůžete proti jeho vůli přinutit vpodstatě k ničemu - pokud sám nechce. Nemůžete ani dělat jakákoliv protiopatření, pokud sám nespolupracuje. A věřte, že on nespolupracuje, neboť by si musel nejdříve přiznat, že má problém. Nikomu z vás nepřeju, abyste viděli, jak se jeho dítě (manžel/ka, přítel/kyně) propadá do závislosti a ničí si život ... a vy můžete jen bezmocně přihlížet :-(

• 7. 1. 2011 23:00

Jana N. (neregistrovaný)

asi nikdo
      že může kdykoliv přestat. Dospělého svéprávného
      >člověka nemůžete proti jeho vůli přinutit vpodstatě k ničemu
      >- pokud sám nechce. Nemůžete ani dělat jakákoliv
      >protiopatření, pokud sám nespolupracuje. A věřte, že on
      >nespolupracuje, neboť by si musel nejdříve přiznat, že má
      >problém. Nikomu z vás nepřeju, abyste viděli, jak se
      >jeho dítě (manžel/ka, přítel/kyně) propadá do
      >závislosti a ničí si život ... a vy můžete jen bezmocně
      >přihlížet :-(

chápu a rozumím o čem mluvíte. dokážu se vcítit i porozumět.
      ale nejde svalit vinu za neštěstí tothoto muže, jeho dluhů a rozpadu rodiny a házet na "společnost", a firmy, které instalovaly automaty. ti opravdu za nic nemohou. to by ze světa musely zmizet všechny neřesti, které nás smrtelníky svádí k "nepravostem". a to nejde. Lákadla v různých podobách byla ,jsou a budou, Záleží jen a jen na osobě člověka, jak je užívá,
      jak často , zda jsou pro rozptýlení, pro potěchu, nebou zhoubou.¨
      od toho máme mozek a rozum a jsme soudní natolik, abychom rozlišili okamžik kdy se nám náš koníček , ať už jakýkoliv, vymyká z rukou, začíná nám ovlivňovat vztahy ať už doma či v zaměstnání a začínáme se propadat do depresí a dluhů, z kterých není úniku. Soudný člověk tu nabízenou ruku s pomocí v podobě léčení , psychiatra, psychologa atd. uvítá a dělá něco se sebou. Pokud člověk už soudný není, nedělá nic, nechce se zachránit ani nic kolem sebe a propadá se níž a níž. takovému opravdu není pomoci.
      je to smutné, ale není to vina firem a společností, které tento druh rozplýlení poskytují. je to v nás lidech a naší síle rozpoznat hranice zábavy a závislosti. Padlých andělů je mi líto, ale pomoci jim
      a jejich rodinám opravdu není. směr svého bytí či nebytí si určili sami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).