Re: Odečet úroků ze základu daně z příjm
Klidně předejte podklady mzdové účetní (+ samozřejmě vyplňte příslušné kolonky v prohlášení poplatníka daně) s tím, že nemusíte mít na adrese trvalé bydliště ve smyslu být tam úředně nahlášený, ale musíte byt užíval k vlastnímu trvalému bydlení
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=761427
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2011 8:24
Dobrý den,
brali jsme si s přítelem hypoteční úvěr a koupili byt. V tomto bytě bydlíme, ale ještě nemáme přepsaný trvalý pobyt, ten máme pořád na naše staré adresy. Chtěla jsem dát mzdové účetní výši úroků z hypotečního úvěru k odečtu, co mi přišlo z banky a bylo mi řečeno, že mi daňové přiznání s tímto zpracovat nemůže, protože tam nemáme trvalý pobyt. Chtěla jsem se zeptat, jak tuto situaci mám řešit? V krajní nouzi jsem schopná si vypracovat daňové přiznání sama, ale nejsem si jistá, jestli po mě nebudou ještě na finančním úřadu něco k těmto úrokům chtít, např. nějaké prohlášení, že tam bydlím nebo tak. a hlavně jestli si je opravdu mohu odečíst?
Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?
Děkuji mnohokrát a přeji Vám příjemný den.
Jana