Re: DPH-faktura české firmě,akce Slovens
když budete ale fakturovat doh 20% tak je musíte odvést tady v českém přiznání na ř. 1,
když budete fakturovat 19% tuším slovenské daně, tak si příjemce
tady v česku nemůže dělat odpočet.
místo plnění je na SLovensku, tam se musí odvést jejich dph.
naše dph v případě , že je nemovitost v ČR
Re: DPH-faktura české firmě,akce Slovens
Na Slovensku je DPH také 20% a to od 1.1.2011. Když na faktuře uvedu svoje slovenské DIČ, je z toho přece jasné, že DPH je slovenské. Zároveň u uvedu odklaz na § 10 zákona o DPH s tím, že DPH podléhá zdanění na Slovensku. Česká firma, které fakturuji já si může potom požádat FÚ o vrácení slovenského DPH.
Takto jsem to pochopila já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2011 10:48
Dobrý den,
prosím o radu.
Jsme česká firma plátci DPH v česku a fakturujeme práce na nemovitosti na Slovensku. Fakturujeme české firmě plátci DPH v česku, která ještě není registrovaná na Slovensku k DPH, takže jsme se zaregistrovali na Slovensku k DPH my.
1) Jak vystavím fakturu? Budu vystavovat fakturu, kde vyčíslím klasicky základ+DPH a toto DPH odvedu na Slovesnku? Nebo bude faktura bez DPH?
2) V našem českém přiznání k DPH bude jen na ř. 25 nebo se mi to ještě projeví na řádku 51? Souhrné hlášení se podává nebo nepodává?
Děkuji.