Re: paušální výdaj na dopravu
Používat k jízdě (vzidlo) může jak váš manžel tak i ostatní manželé a jiné osoby jim na roveň postavené. Pouze
při používíní i k podnikání a hlavně k "paušáliu" musíTE
s manželem (vaším) postupovat dle §24/zt:
Využívá-li k dosažení, zajištění a udržení příjmů silniční motorové vozidlo, které je ve společném jmění manželů nebo ve spoluvlastnictví, více poplatníků, mohou si v úhrnu uplatnit paušální výdaj na dopravu nejvýše 5 000 Kč.
Tak děkuji za radu pane Vladimíre, ale když to auto používáme i soukromě, tak si mohu uplatnit jen 4000 Kč, že? Já jen jsem si nebyla jistá s tím manželem, když v zákoně je" nepřenechal ani po část příslušného kalendářního měsíce k užívání jiné osobě."
Dobrý den pane Vladimíre ještě bych se Vás chtěla zeptat, jestli mohu uplatnit paušál na dopravu i na auto, které vlastní můj manžel, nebo je jako v techničáku, když jsme ho nabyli v době manželství a nejsme rozvedeni. A nebo mohu paušál uplatnit jen když je auto psané na mě? Děkuji mnohokrát za odpověĎ. Museli bychom pak auto převést na mě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2011 10:50
Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zeptat, může silniční mot. vozidlo na které si chci uplatňovat paušální výdaj na dopravu používat i manžel, když budu vozidlo používat i k soukromým účelům a uplatním si jen 4000 Kč měsíčně? Děkuji za odpověď a rady. Blanka