Konec rod.dovolené-druhé těhotenství

• (neregistrovaný)

7. 1. 2011 11:10

Dobrý den. Můžete mi prosím poradit? Mam rodičovskou dovolenou do 2 let dítěte + i tedy rodičovský příspěvek. Jsem opět těhotná, ale doba mi nebude přímo navazovat na ukončení RD. Vím, že si mohu požádat zaměstnavatele o prodloužení do 3 let věku dítěte, ale když jsem těhotná, nemohla bych jít i marodit a pak rovnou na mateřskou? Prodleva by byla asi 3 měsíce. Myslím, že by to pro mě bylo finančně výhodnější, ale nejsem si jistá, zda-li to jde. Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2011 11:58

yx (neregistrovaný)

Re: Konec rod.dovolené-druhé těhotenství
      Marodit se chodí, když je člověk nemocný, ne když je to finančně výhodnější. Těhotenství není nemoc.

• 7. 1. 2011 12:41

Aggáta (neregistrovaný)

Ano, to máte pravdu, těhotenství není nemoc, ale pokud to zákony umožnují, tak proč né? Proto jsem se na to ptala.

• 7. 1. 2011 13:15

Kara (neregistrovaný)

Proč né? Protože kvůli takovému šizení, kdy nemocenskou pobírají i ti, kteří nejsou nemocní, to může dopadnout tak, že nemocenská bude omezovaná (bude bez náhrady víc dní než je teď a vůbec nemocenské dávky budou nižší a nižší, až nebudou třeba žádné).

• 7. 1. 2011 13:40

xJ (neregistrovaný)

O tom, zda je člověk nemocný a nebo zdravý rozhodne jedině lékař podle zdravotního stavu. Tak že můžete chtít co chcete (zákony neumožňují, aby zdravý člověk mohl pobírat nemocenské dávky) ale ve finále je na rozhodnutí lékaře, jak posoudí váš zdravotní stav. A jestli ho posiudí tak, že vám vystaví pracovní neschopnost, neměli by se hromy a blesky snášet na vás, ale na lékaře, ten nese za vystavení odpovědnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).