Re: přiznání a mateřská
Když nemáte odvedené žádné daňové zálohy a ani nemáte žádné příjmy, ze kterých byste měla povinnost daň vypočítat, tak si ani žádné slevy z daně nemůžete uplatnit, protože žádnou daň nemáte.
Toto si uplatní manžel ze svých daní a může uplatnit slevu i na Vás jako na manželku s příjmy do 68000.
Re: přiznání a mateřská
Bohužel,poradila vám špatně,jelikož nemáte žádný příjem,tudíž žádný základ daně,nelze odečíst ani živ.poj.,ani hypotéku.Na dítě lze uplatnit slevu pokud je hrubá mzda min. polovina z min.mzdy roční,tj.,že ve vašem případě opět nic.FU vám nemůže vrátit žadné daně,když jste žádné nezaplatila.Pokud je manžel bez příjmu,bohužel nemůžete uplatnit vůbec nic.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2011 13:14
Jsem dva roky na mateřské, mám jedno dítě, manžela, hypotéku a platím si životní a penzijní pojištění. Manžel si na dceru nenárokuje slevu. Mohu udělat přiznání , mateřská asi není zdanitelný příjem a tak budu mít v přiznání 0 příjem, 0 pojistné, ale nárokovat si slevu na dítě, hypotéku, a zdravotní postižení muže ? Kamarádka mi to poradila, ale netuším zda tím neudělám nějáké daňové podvody nebo tak, když mám jen mateřskou a dávky manžela jakožto ZP. Děkuji