Upřesně.místa plnění-DPH-prosím p.Janu N

• (neregistrovaný)

10. 1. 2011 17:47

Dobrý večer,hledala jsem zde,ale nenašla.Hotel s.r.o. koupil zboží(utěrky)v částce 222,-Kč od slovenského plátce.Mám jen příjmový doklad,faktura nebude.Hotel zakoupil zboží zde v ČR.V příjmovém dokladě je zaškrtlý řádek ..bez DPH = 222,-Kč.Mám nebo nemám doměřit daň?Nějak se v tom už motám.Dělám občas faktury a tam je to jasné,ale u tohoto(pro hotel)výdajového dokladu mi nejde ani R.Ch.Budu vděčná za každou radu.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2011 18:17

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Upřesně.místa plnění-DPH-prosím p.Ja
      pokud jste plátci daně, tak jste podle mne pořídili zboží z EU bez daně, pokud i dodavatel je plátce , má slovenské DIČ, vystavil doklad bez daně.
      vy byste měli provést samovyměření 20% dph na ř. 3 a 44 přiznání.
      pokud nejde na příjmový doklad, nechte si vystavit řádný daňový doklad - fakturu, na základě které vlastně můžete nárokovat dph na ř. 44 DP, jinak byste měli jen odvést na ř. 3.
      Jde i o to, jak je doklad vystaven, zda se slovenským razítkem, slovenským dič atd.

• 10. 1. 2011 19:14

step (neregistrovaný)

Re: Upřesně.místa plnění-DPH-prosím p.Ja
      Děkuji za odpověď.Razítko obsahuje-název firmy,IČO,IČ DPH SK,dále je příjmový pokladní doklad ve slovenštině.Už jsem doměřila na ř.3 i 44.Ptala jsem se už o pár řádek níže,ale dlouho nic a tak jem to zkusila znovu.Ofotila jsem příjmový doklad a zařadila jako fakturu placenou hotově.Ve fak.se ni R.S.účtuje,ale v pokladně ne.Děkuji ještě jednou:=)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).