Re: Upřesně.místa plnění-DPH-prosím p.Ja
pokud jste plátci daně, tak jste podle mne pořídili zboží z EU bez daně, pokud i dodavatel je plátce , má slovenské DIČ, vystavil doklad bez daně.
vy byste měli provést samovyměření 20% dph na ř. 3 a 44 přiznání.
pokud nejde na příjmový doklad, nechte si vystavit řádný daňový doklad - fakturu, na základě které vlastně můžete nárokovat dph na ř. 44 DP, jinak byste měli jen odvést na ř. 3.
Jde i o to, jak je doklad vystaven, zda se slovenským razítkem, slovenským dič atd.
Re: Upřesně.místa plnění-DPH-prosím p.Ja
Děkuji za odpověď.Razítko obsahuje-název firmy,IČO,IČ DPH SK,dále je příjmový pokladní doklad ve slovenštině.Už jsem doměřila na ř.3 i 44.Ptala jsem se už o pár řádek níže,ale dlouho nic a tak jem to zkusila znovu.Ofotila jsem příjmový doklad a zařadila jako fakturu placenou hotově.Ve fak.se ni R.S.účtuje,ale v pokladně ne.Děkuji ještě jednou:=)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2011 17:47
Dobrý večer,hledala jsem zde,ale nenašla.Hotel s.r.o. koupil zboží(utěrky)v částce 222,-Kč od slovenského plátce.Mám jen příjmový doklad,faktura nebude.Hotel zakoupil zboží zde v ČR.V příjmovém dokladě je zaškrtlý řádek ..bez DPH = 222,-Kč.Mám nebo nemám doměřit daň?Nějak se v tom už motám.Dělám občas faktury a tam je to jasné,ale u tohoto(pro hotel)výdajového dokladu mi nejde ani R.Ch.Budu vděčná za každou radu.Děkuji