Vývoz zboží do třetí země

• (neregistrovaný)

10. 1. 2011 20:23

Plátce DPH, vede DE. Prosím má někdo zkušenosti s vývozem zboží do třetí země. Může prosím někdo poradit jak postupovat, např. § 66 odst. 4 DUZP = den výstupu zboží z Evr. spol. potvrzený celním orgánem. Mám na celnici dát potvrdit fakturu nebo stačí k fa přiložit JCD.
    Děkuji mnohokrát!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2011 20:26

44 (neregistrovaný)

Re: Vývoz zboží do třetí země
      Pokud na fa uvedu, že "vývoz zboží do třetích zemí od daně osvobozen dle § 66 ZDPH", mám uvést, že povinnost zdanit vzniká příjemci nebo to není pravda.
      Děkuji!

• 11. 1. 2011 8:16

Jana N. (neregistrovaný)

na fakturu napište vývoz osvobozen dle § 66 ZDPH, protistrana provede revers. k vývozní faktuře přiložit JSD, že odpravdu odešlo do třetí země, nebylo prodáno v ČR, jinak by musel být odvod dph
      20%

• 11. 1. 2011 9:55

44 (neregistrovaný)

Děkuji mnohokrát!
      Jak je to prosím s dopravou a balným, do přiznání DPH uvedu celou částku včetně nebo jen částku za zboží? Zde na fóru jsem se dočetl, že bez dopravy. Fakturu za dopravu jsem uhradil společnosti a dal si do uznatelných výdajů. K dopravě jsem připočetl balné a vyfakturoval spolu se zbožím. Tuto částku jsem celou uvedl do DPH na ř. 20. Vycházel jsem z toho, že do výdajů dávám též cenu zboží vč. dopravy a balného.
      Děkuji!

• 11. 1. 2011 12:04

Jana N. (neregistrovaný)

tuto částku celou musíte uvést do č. 22 - pokud se jedná o vývoz zboží do třetí země.
      uvádíte řádek 20 - ale to je dodání do států EU

• 11. 1. 2011 15:47

44 (neregistrovaný)

Samozřejmě, minule šlo o EU, to bylo na ř. 20, nyní počítám s tím, že na ř. 22, protože jde o třetí země. Jen mě zarazila ta doprava, že někdo uváděl jen samotnou cenu zboží. Lekl jsem se, že bych musel opravit přiznání DPH, ale nechám to tak a budu uvádět cenu vč. dopravy.
      Děkuji mnohokrát!

• 21. 1. 2011 10:20

JF (neregistrovaný)

Re: Vývoz zboží do třetí země pro Janu N
      Prosím,

když je na vydané faktuře na vývoz za zboží do 3. země uvedeno EXW, ale přesto vyclí a naloží dodavatel, a uvede se i jako odesílatel na CMR, jak je to prosím s DPH? Dopravu si obstarává (objedná, platí) zákazník. Lze to i v tomto případě považovat za osvobozeno od daně (na faktuře je odkaz na § 66)? Nebo musí být mandátní smlouva se zákazníkem, že dodavatele pověřuje zajištěním vyclení, nakládkou na dopravce, aby to bylo OSV od DPH?

A stejný případ, opět EXW, dodání do EU, na faktuře věta s odkazem na § 64, ale dopravu objedná dodavatel, uvede se i na CMR jako odesílatel.

Je na to prosím někde nějaký odborný článek - vazby Incoterms a DPH?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).