Re: příjmy a paušální výdaje
Já se jen zeptám - a když koupíte ten náhradní díl, tak jak o něm účtujete? Dáváte ho do svých výdajů? Pokud ano, pak musí jít celá Vaše faktrura do příjmů. Pokud o náhradním dílu při nákupu neúčtujete, pak patří paragon zákazníkovi a na Vašich fakturách nemají náhradní díly co dělat...
Re: příjmy a paušální výdaje
Protože uplatňuji páušál místo uznatelných výdajů, tak nic do výdajů nedávám, pouze mám evidenci vydaných faktur. Paragony za nákup náhr.dílů jsem zákazníkovi nedal, protože jsem je napsal společně s prací na fakturu. Jde o 2 faktury. Jak mám tedy postupovat? Mám fakturu přepsat jenom na práci, jak mám tedy naúčtovat náhradní díly?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2011 21:41
Dobrý den,
jsem živnostník, který opravuje automobili a na faktury někdy vypisuji náhradní díly a samozřejmě práci. Jde mi to, že na konci roku uplatňuji výdaje paušálně a chtěl jsem se zeptat jestli účtenky o nákupu náhr.dílů, které účtuji zákazníkovi na fakturu musím kvůli finančáku uschovat. Z těchto faktur uplaňuji jenom příjem za práci.
Děkuji