Re: platová třída
Vy se nebudete zařazovat do žádné skupiny. Každý zaměstnavatel ve státní správě, kde je odměňování platem, má každou práci podle obtížnosti zařazenu do platové třídy, podle katalogu prací. Takže práce , kterou budete vykonávat je zařazena do příslušné platové třídy, do které , to vám musí sdělit váš zaměstnavatel, protože pro funkci účetní, je podle obtížnosti práce platových tříd několik.
Tak nějak si tu kumulaci funkcí nedovedu představit.
V katalogu prací č. 222/2010 Sb. je např. mzdová účetní podle obtížnosti zařazena do 7.-10. platové třídy a účetní do 5.-12.platové třídy.
No jo, vy abyste mě nechytala za slovíčka - měla jsem napsat, že si tu kumulaci funkcí nedokážu představit pod zařazení "účetní". Protože zaměstnanec musí být zařazen do funkce do níž je zařazena nejnáročnější práce, jíž výkon zaměstnavatel na zaměstnanci požaduje - viz § 3, odst. 1 NV č. 564/2006 Sb.
Mně šlo o problém zařazení, nikoliv skutečného výkonu jednotlivých činností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2011 21:45
Dobrý den, prosím o informaci. Mám nastoupit jako nová účetní, ale nemám žádnou praxi. Budu státním zaměstnancem. Mě by zajímalo, do jaké platové třídy spadám? Z toho zákona mi jde hlava kolem a nevím do jaké skupiny se zařadit. Budu moc ráda, když mi někdo poradíte :)