Ukončení prac.poměru

• (neregistrovaný)

11. 1. 2011 8:24

Dobrý den,

jsem zaměstnaná jako prodavačka a chci nyní ukončit pracovní poměr dohodou ke konci února . Má zaměstanavatelka , ale trvá na 2 měsíční výpovědní lhůtě i přesto, že na rok 2010 a nyní na rok 2011nemám podepsanou pracovní smlouvu. Tu mám podepsanou jen do konce roku 2009 a zaměstnavatelka mi tvrdí , že se automaticky prodlužeje vždy na další rok.Je to prosím možné ?

Musím tedy dodržet 2 měsíční výpověď nebo můžu odejít kdy chci?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2011 8:39

LenkaN (neregistrovaný)

Re: ukončení prac.poměru
      Ehm a že jste dostávala výplatu bez pracovní smlouvy přes rok Vám nevadí?
      Ale k věci: ano, je to možné. Pokud pracovní poměr trvá dále i po skončení "doby určité", přechází na dobu neurčitou.
      Co se týče výpovědi, na dohodě se musíte dohodnout. Pokud zaměstnavatel nepřistoupí na dohodu, musíte písemně! podat výpověď svému zaměstnavateli. Výpovědní doba pak trvá 2 měsíce a začíná 1. den následujícího měsíce po datu doručení výpovědi. Tj. pokud podáte výpověď teď, jste volná od 1.4.2011.
      Při podání výpovědi pozor na nové podmínky na úřadu práce....

• 11. 1. 2011 8:41

Líba (neregistrovaný)

Re: ukončení prac.poměru
      Jestliže jste měla smlouvu na dobu určitou do 31.12.2009 a dál jste pracovala, neprodlužuje se smlouva o rok, ale stane se smlouvou na dobu neurčitou. Pokud zaměstnavatel nesouhlasí s ukončením dohodou 28.2., tak musíte dát výpověď a budete končit 31.3.2011.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).