DPP - doklad o výdělku na úřad práce

• (neregistrovaný)

11. 1. 2011 16:00

Dobrý den, jsem vedena na úřadu práce a brigádně pracuji na DPP. Na pracák samozřejmě každý měsíc dokládám výši svého výdělku, kdysi jim to stačilo doložit do konce měsíce, teď mi ovšem určili datum 15. v každém měsíci (v případě, že je to víkend nebo svátek, tak den další).
    Jenže já mám výplatní pásky i výplatu až poslední týden v měsíci. Prosím vedoucí a účetního, aby mi to vždy zpracovali předčasně, ale je to nevyhovující pro ně a i pro mě - jelikož tam nejsem každý den, nerada kvůli jednomu papíru jedu 60 km, abych to stihla včas doručit.
    Mohl by mi někdo poradit, mohu si zažádat o delší lhůtu? Zprostředkovatelka na ÚP se se mnou o tom nebavila, toto není její starost, pokud jí doklad nedonesu ve stanovenou lhůtu, vyřadí mě z evidence.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2011 16:06

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: DPP - doklad o výdělku na úřad práce
      Máte-li dohodu, není tam pojistné, jen daň, pro zaměstnavatele to není žíádný problém při dobré vůli vystavit potvrzení dřív, než má výpl.termín.Někde to asi chce otvírat dveře hlavou :-), myslím, že by Vás mohli chápat ( 60 km a nelítostná byrokratička na ÚP)

• 11. 1. 2011 16:17

yx (neregistrovaný)

A vy si vážně myslíte, že tohle si vymýšlí ta nebohá paní, která s vámi na ÚP komunikuje ? Ta to dostane befelem, na to vemte jed.

• 11. 1. 2011 16:33

Zuzana1 (neregistrovaný)

Ano, zaměstnavateli stačí pouze sečíst mé odpracované hodiny a vynásobit hodinovou mzdou, to je hned, ale oni nejdřív potřebují mít směny zapsány v počítači, schválení směn od vedoucí a asistentů atd atd., pak mi to můžou napsat.. Tak pořád "hlavou proti dveřím", ale celkem to chápou :-)

Jenže jsem v práci jediná, která to potvrzení musí odevzdat, ostatní brigádníci (vedení na ÚP) mají termín konec měsíce.

• 11. 1. 2011 17:06

yx (neregistrovaný)

Na stejném ÚP ? Pokud ano, tak by to možná chtělo zaslat písemný dotaz na vedení ÚP, proč to tak je a zda by to nešlo změnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).