Re: Vyúčtování srážkové daně
Ještě dodatek - podmínkou je samozřejmě, k jaké dani jste u FÚ přihlášena - pokud děláte mzdy, tak patrně jste přihlášena jak k zálohové, tak i srážkové.
Pokud nejste k dani přihlášena ,tak samozřejně nic posílat nemusíte.
Ke každé přihlášené dani musíte dělat přiznání, i kdyby bylo nulové.
Děkuji, mzdy děláme, v předloňském roce jsme 1x měli srážkovou daň (takže jsem přiznání vyplnila), letos žádnou, ale raději vyplním, nic mi to neudělá a budu mít klid. Přeji pěkný den
Náš finančák to doposud nevyžadoval.Chci se zeptat, zda do vyúčtování srážkové daně, musím uvést i odvedenou srážkovou daň z výplaty podílů společníků (tento odvod z výplaty podílů společníků byl ohlášen formulářem obecná písemnost) v den úhrady srážkové daně. Tak myslím neuvádět tento odvod. Jaký máte názor?
Uvedla bych zde pouze daň z dohod konaných mimo prac. poměr.
Nevím jestli je to povinnost, tuto informaci jsem se dozvěděla od daňového poradce. Uvedla jsem a formulář nazvala Obecná písemnost, podání k dani z příjmů FO vybír. srážkou, typ písemnosti oznámení o provedení a platby. a uvedla text, že společnost dne xxx odvedla srážkovou daň ve výši xxxx Kč a z jakého základu xxxx Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2011 8:12
Prosím, musíme podávat Vyúčtování srážkové daně, když jsme žádnou neodváděli? (budeme podávat Vyúčtování zálohové - tu platíme) Děkuji