Re: oznámení o nezdaněných příjmech
Zákon o správě daní a poplatků už od 1.1.2011 neplatí, nahradil ho Daňový řád, tak jsem nic takového, co bylo v par. 34/5 Zák. o správě daní a poplatků nenašla. Nevíte někdo, jestli vůbec po 1.1.2011 zůstává tzv. oznamovací povinnost, případně podle jakého zákona a paragrafu? Prý by to snad mělo být v Zákoně o dani z přjmů, tam jsem nic takového taky nenašla. Prosím někoho zkušeného, např. Wendy.
Re: oznámení o nezdaněných příjmech
Děkuji za odpověď, jinak k těm zkušeným - jmenovala jsem jen pro příklad, ostatně už jsem tu dlouho pořádně nebyla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2011 8:54
Dobrý den, prosím o radu. Musím na FÚ podat oznámení o nezdaněných příjmech (§ 34/5 zák. o správě daní a popl.). My jako firma máme v nákladech 12x stejnou částku za měsíční nájem. Ale FO vyplacíme pozadu (za leden v únoru). Takže tato FO dostala za rok 210 pouze 11 plateb. Předpokládám, že do oznámení pro FÚ uvádím pouze skutečně vyplacené nájemné této FO. A dále týká se toto oznámení i FO, které mají IČO, DIČ-tedy podnikají? Domnívám se, že ne.