Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2011 22:20
Dobrý den, prosím o pomoc. Nastoupila jsem do zaměstnání za paní, která šla na mateřskou. Ve smlouvě mám napsáno, že pracovní poměr se sjednává na dobu určitou po dobu MD a RD paní Novákové. Paní Nováková se má vrátit 1.2.2011 do zaměstnání. Zaměstnavatel mi přislíbil smlouvu na dobu neurčitou, ale teď mi nabízí smlouvu na dobu určitou do konce roku 2011. V září 2010 jsem onemocněla a jsem stále ve stavu nemocných. Jsem v prvním měsíci těhotenství a nevím jestli nejsem v nějaké ochranné lhůtě. Nová smlouva se mi podepsat nechce, protože to pro mě v podstatě nic neřeší. Chtěla bych se zeptat, co by bylo výhodnější. Když smlouvu nepodepíšu, budu muset jít na úřad práce a to vůbec netuším jak je to s nemocenskou, mateřskou a rodičovskou dovolenou. Může mi to, prosím, někdo vysvětlit? Děkuji